Zima je najbolje vrijeme da se riješite celulita - Body.ba

Počnite na vrijeme

Zima je najbolje vrijeme da se riješite celulita

Piše: Anita Džanko

Subota, 22.10.2011.

Zima je najbolje vrijeme da se riješite celulita

Za vrijeme najhladnijih mjeseci u godini, umotamo se u najtoplije vunene džempere i na taj način prekrijemo višak kilograma i celulit. Ali, dolaskom toplijih dana, slojevitu odjeću skidamo, te to postaje uočljivo. Onda panično tražimo brzi način da se riješimo tih neželjenih stvari uz naše tijelo.

Celulit i pohranjena energija su kao gnjecavi sloj ispod kože. Kad toga imate puno, to može biti vrlo čvrsto i kvržice sala i nisu možda toliko vidljive. Svi imamo određeni broj masnih ćelija. Osoba sa prekomjernom težinom nema veći broj masnih ćelija od mršavije osobe. Samo su te ćelije većeg obima.

Dakle, svi imamo masne ćelije. Kad izgubite poneki kilogram, tako ih ne gubite, nego one samo postaju manje. O ovome smo pisali u tekstu "Pet fitness činjenica za koje niste čuli".

Kad počnete gubiti celulit, te kvržice sala se razdvoje i čak postanu vidljivije, i broj im se smanjuje, ali i dalje su uočljive. Masne ćelije će se smanjivati i toksini i otpaci koji se prijanjaju uz te masne ćelije će se početi raspadati.

Neke kvržice sala su veće od drugih, neke su mekše od drugih - male i mekše kvržice će vremenom prve nestajati, dok je većim kvržicama potrebnije više vremena, pa će vaša berda možda izgledati gore tokom drugog mjeseca tretmana. Kad krenete sa trećim mjesecom, sve će izgledati mnogo bolje, jer će većina vašeg celulita nestati.

Dokle, pošto vaša bedra i stražnjica mogu izgledati loše tokom drugog mjeseca tretmana, zar nije bolje onda izabrati vrijeme kad se to neće vidjeti? Ponekad nosite jeans hlače po ljetnim danima, jer se ne osjećate dobro kad pokažete noge. Tokom hladnih mjeseci možete noge masirati specijalnim esencijalnim uljem, obući sportske hlače i pustiti da vaše tijelo upije to ulje, koje će vam mnogo pomoći.

Mnoge žene će paničariti kad vide da celulit izgleda zapravo i gore nego je bio, smatrat će da je sve uzalud, ali to je zapravo vrijeme kad trebate proslaviti taj trenutak, jer je to znak da radite sve kako treba i da vaše tijelo reaguje na vaš trud i uskoro će biti oslobođeno loših stvari i toksina.

Dodatne informacije o tome kako se riješiti celulita, potražite u tekstu "Recite zbogom celulitu!"

Super članak!

Zahvaljujem što podžavate borbu protiv celulita :-)
p.s. Samo nastavite sa tekstovima za žene ;-)

- mOnICa

Subota, 22.10.2011. 16:08,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Vole "punije": Pet država čije su žene najdeblje

Najviše pretilih

Vole "punije": Pet država čije su žene najdeblje

Pretilost je globalni problem modernog društva koji kao dokazan uzročnik stoji iza cijelog niza različitih...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Šta se desi kada pijete pivo 30 dana uzastopno?

Pola litra svakoga dana

Šta se desi kada pijete pivo 30 dana uzastopno?

Naučno istraživanje kojim je urednik Bright Side-a odlučio jednom za sva vremena ispitati tvrdnje da je pivo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Neuništivi kraljevi sa preko 700 mečeva u eliti

Važnost zdravog života

Neuništivi kraljevi sa preko 700 mečeva u eliti

Držati se perfektno svih pravila i živjeti životom profesionalnog sportiste tokom cijele karijere, jeste...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Žene i testosteron

Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Denise Rutkowski je devedesetih godina prošlog vijeka bila više od zgodne fitness takmičarke, a onda se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)