Počnite na vrijeme

Zima je najbolje vrijeme da se riješite celulita

Piše: Anita Džanko

Subota, 22.10.2011.

Za vrijeme najhladnijih mjeseci u godini, umotamo se u najtoplije vunene džempere i na taj način prekrijemo višak kilograma i celulit. Ali, dolaskom toplijih dana, slojevitu odjeću skidamo, te to postaje uočljivo. Onda panično tražimo brzi način da se riješimo tih neželjenih stvari uz naše tijelo.

Celulit i pohranjena energija su kao gnjecavi sloj ispod kože. Kad toga imate puno, to može biti vrlo čvrsto i kvržice sala i nisu možda toliko vidljive. Svi imamo određeni broj masnih ćelija. Osoba sa prekomjernom težinom nema veći broj masnih ćelija od mršavije osobe. Samo su te ćelije većeg obima.

Dakle, svi imamo masne ćelije. Kad izgubite poneki kilogram, tako ih ne gubite, nego one samo postaju manje. O ovome smo pisali u tekstu "Pet fitness činjenica za koje niste čuli".

Kad počnete gubiti celulit, te kvržice sala se razdvoje i čak postanu vidljivije, i broj im se smanjuje, ali i dalje su uočljive. Masne ćelije će se smanjivati i toksini i otpaci koji se prijanjaju uz te masne ćelije će se početi raspadati.

Neke kvržice sala su veće od drugih, neke su mekše od drugih - male i mekše kvržice će vremenom prve nestajati, dok je većim kvržicama potrebnije više vremena, pa će vaša berda možda izgledati gore tokom drugog mjeseca tretmana. Kad krenete sa trećim mjesecom, sve će izgledati mnogo bolje, jer će većina vašeg celulita nestati.

Dokle, pošto vaša bedra i stražnjica mogu izgledati loše tokom drugog mjeseca tretmana, zar nije bolje onda izabrati vrijeme kad se to neće vidjeti? Ponekad nosite jeans hlače po ljetnim danima, jer se ne osjećate dobro kad pokažete noge. Tokom hladnih mjeseci možete noge masirati specijalnim esencijalnim uljem, obući sportske hlače i pustiti da vaše tijelo upije to ulje, koje će vam mnogo pomoći.

Mnoge žene će paničariti kad vide da celulit izgleda zapravo i gore nego je bio, smatrat će da je sve uzalud, ali to je zapravo vrijeme kad trebate proslaviti taj trenutak, jer je to znak da radite sve kako treba i da vaše tijelo reaguje na vaš trud i uskoro će biti oslobođeno loših stvari i toksina.

Dodatne informacije o tome kako se riješiti celulita, potražite u tekstu "Recite zbogom celulitu!"

Super članak!

Zahvaljujem što podžavate borbu protiv celulita :-)
p.s. Samo nastavite sa tekstovima za žene ;-)

- mOnICa

Subota, 22.10.2011. 16:08,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Neuništivi kraljevi sa preko 700 mečeva u eliti

Važnost zdravog života

Neuništivi kraljevi sa preko 700 mečeva u eliti

Držati se perfektno svih pravila i živjeti životom profesionalnog sportiste tokom cijele karijere, jeste...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Žene i testosteron

Koristila je steroide 90-ih, ovako izgleda danas

Denise Rutkowski je devedesetih godina prošlog vijeka bila više od zgodne fitness takmičarke, a onda se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Narod sa najzdravijim srcima ma Planeti

Učimo od njih

Narod sa najzdravijim srcima ma Planeti

Veoma interesantno istraživanje sa svojim potpuno impresivnim rezultatima, objavljeno je u britanskom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Model sa aknama: Starlie ohrabrila druge djevojke

Iskrena Starlie Smith

Model sa aknama: Starlie ohrabrila druge djevojke

Dok se djevojke grozničavo trude sakriti svaku aknu na svom licu prilikom izlazaka vani, sigurno im ne pada...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)