Deset minuta neprestanih čučnjeva sa 100 kilograma - Body.ba

Neprevaziđeni Tom Platz

Deset minuta neprestanih čučnjeva sa 100 kilograma

Piše: Body.ba

Srijeda, 07.02.2018.

Deset minuta neprestanih čučnjeva sa 100 kilograma

Tom Platz je jedan od najpoštovanijih bodybuildera koji je tokom života zaista zaradio status neprevaziđene legende. On je čovjek sa najrazvijenijim nogama svih vremena, čovjek kom su se divile kolege, svi odreda legende "zlatne ere" bodybuildinga.

Predanost "Zlatnog orla" i brutalnost treninga rijetko su kada viđeni ne samo u svijetu bodybuildinga, već i sporta generalno. Tako da i dan danas kruže fascinantne priče o profesoru, mudracu i čovjeku koji ni najmanje izgledom nije odavao svoju intelektualnu stranu.

Kao fenomen svjetskog bodybuildinga, Tom Platz je bio i ostao čovjek sa najvećim nogama ikada, a snaga i sprema koju je imao tokom takmičarske karijere, priče su za sebe. Tako i dan danas mlađi naraštaji ostaju fascinirani sa činjenicom da je Platz demonstrirao sposobnost izvođenja dugih serija čučnjeva, kada je sa sto kilograma na ramenima punih 10 minuta izvodio čučnjeve.

Druga od brojnih brutalnosti vezanih za ovog majstora je slučaj kada je sa 350 funti tegova (158,7 kg) napravio čak 50 čučnjeva u komadu. Treći, i možda najfascinantniji slučaj bila je javna demonstracija koja je čak ostala snimljena, kada je Tom Platz "natovario" 227,5 kg tegova na šipku, te izveo nestvarna 23 pravilna čučnja! Taj legendarni snimak možete pogledati ovdje.

Sve to bolje do bilo čega govori da moderni stavovi o malom broju ponavljanja sa ogromnim kilažama ipak nisu način na koji su se razvijali najrazvijeniji ikada. Oni su jako cijenili i velike brojeve ponavljanja.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Savjeti šampiona koji će vas dovesti do zvijezda

Kada najjači savjetuju

Savjeti šampiona koji će vas dovesti do zvijezda

U svijetu bodybuildinga IFBB PRO takmičari su glavni momci, a oni koji zakorače na najveću binu i takmiče se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Balerine otkrile trikove svog vitkog izgleda

Nije teško primijeniti

Balerine otkrile trikove svog vitkog izgleda

Svijet baleta zasniva se na mnoštvu standarda i striktnih pravila. Postoji čak i specijalna formula kojom se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>5 recepata za zdrave tortilje

Zdravi zamotuljci

5 recepata za zdrave tortilje

Tortilje su jedan od najtraženijih i mnogima najdražih zdravih obroka. Ideja za njihovu pripremu je doslovno...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)