1 1/5

1. Upala mišića je znak dobrog treninga

Pet najglupljih mitova o mišićima
Pet najglupljih mitova o mišićima

Dok je za početnike u teretanama i općenito fizičkim aktivnostima, upala mišića standardni dio procesa privikavanja tijela, za veliku većinu iskusnijih vježbača, ona predstavlja znak da se na treninzima uradilo nešto novo, i bolje nego ranije. Zbog toga će mnogi od njih biti i jako zadovoljni uprkos bolnom osjećaju.

Ipak, istina je takva da upala uopšte ne mora biti samo znak da je odrađen veoma dobar trening, već može biti indikator toga da tijelo nije svakodnevno izloženo dovoljnim naporima (nije u dovoljno dobroj formi), da ishrana nije najbolja, ili da je jednostavno sve rezultat manjka sna kao nedovoljno kvalitetnog odmora.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak