Pobjeda Serene Williams i demonstracija snage kafe - Body.ba

"I ja sam ljudsko biće&qu

Pobjeda Serene Williams i demonstracija snage kafe

Piše: Body.ba

Srijeda, 07.01.2015.

Pobjeda Serene Williams i demonstracija snage kafe

Serena Williams je nakon nevjerovatnog preokreta potukla italijansku teniserku Flaviju Pennettu u susretu Hopman kupa koji se održava u Pertu, a prelomni trenutak susreta dogodio se na početku drugog seta, kada je Amerikanka naručila - kafu!

Najbolja svjetska teniserka je u susret ušla prilično dezorijentisana, te su gledatelji u prvom setu ostali poprilično iznenađeni gledajući potpuno nemoćnu Serenu, onakvu kakva inače nije bila ni tokom najtežih mečeva.

Shvativši da joj treba brzo rješenje, slavna teniserka je po prvi put u životu na jednom meču zatražila da joj donesu espreso kafu. Čak nije bila ni sigurna da li je to u skladu sa pravilima pa je za dozvolu pitala glavnog sudiju.

Nakon što je u sljedećoj pauzi između gemova popila svoju, uz čuđenje sviju, naručenu kafu, na teren se vratila ona prava, snažna Serena kakvu poznajemo, te razbila Pennettu sa konačnih 2:1 u setovima (0:6, 6:3, 6:0).

"I dalje vam govorim da sam i ja kao vi, normalno, prosječno ljudsko biće. Također mi je potrebna moja kafa ili espreso ujutro", poručila je Williamsova nakon meča putem svog Twitter profila, objasnivši tako potez koji joj je pomogao da se sabere i pokaže svoje stvarno umijeće sa reketom.

Ovo je sa stručne strane gledano tipični primjer djelovanja kofeina, ksantina (alkaloida) koji predstavlja jedno od snažnih stimulirajućih sredstava ljudskog organizma. Kofein je upravo poznat po tome što se može vidjeti iz pomenutog slučaja, jer u jako kratkom periodu djeluje stimulirajuće i privremeno odgađa umor i pospanost.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Seksi Ukrajinka neobičnim ritualom mami uzdahe

Za zategnut izgled

Seksi Ukrajinka neobičnim ritualom mami uzdahe

Inna Vladimirskaya se kupa gola u jednoj od najhladnijih rijeka u Europi i tvrdi da je tako zadržala svoj...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Skrivene šećerne bombe za koje niste znali

Mislite da nije nezdravo

Skrivene šećerne bombe za koje niste znali

Kod kupovine namirnica, nažalost postoji opće pravilo da sve što je zapakovano - obično ima i mnogo šećera u...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Dečko je moli da stane s plastičnim operacijama

Da li je pretjerala?

Dečko je moli da stane s plastičnim operacijama

Ime Scarlett Moffat ne znači nam puno. Ona je 27-ogodišnja britanska TV voditeljica i zvijezda manjeg...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)