Politika bi mogla žestoko naštetiti Mr. Olympiji - Body.ba

Trumpova odluka

Politika bi mogla žestoko naštetiti Mr. Olympiji

Piše: Body.ba

Srijeda, 24.01.2018.

Politika bi mogla žestoko naštetiti Mr. Olympiji

Najveći bodybuilding događaj na svijetu koji se s nestrpljenjem iščekuje od septembra do septembra svake godine, zahvaljujući politici bi mogao pretrpjeti težak udarac. Mr. Olympia kao šou koji okuplja najbolje od najboljih bodybuildera na Planeti, zbog odluke predsjednika SAD-a Donalda Trupa, ove godine će vjerovatno proći bez nastupa nekih od najboljih i najperspektivnijih takmičara.

Radi se o zabrani putovanja, odnosno ulaska na prostor Sjedinjenih Američkih Država za državljane velikog broja pretežno muslimanskih zemalja među kojima su: Čad, Iran, Somalija, Sirija i Jemen.

Posebnu pažnju u tom problemu svakako izaziva maestralni Iranac Hadi Choopan, čovjek koji je žestoko ugrozio već godinama nedodirljivog Flexa Lewisa i koji bi ga praktično jedini i mogao skinuti sa trona u kategoriji 212 Mr. Olympije. 

Njih dvojica su već imali žestok obračun na Asian Grand Prixu 2017 kada je javnost čak bila izrazito razočarana odlukom sudija da pobjedu daju Britancu, iako ga je Hadi Choopan "uništio" u brojnim elementima.

Da stvar bude gora, on nije jedini musliman koji spada u sami vrh svjetskog bodybuildinga i koji će biti direktno negativno pogođen odlukom predsjednika Trumpa.

Bodybuilding svijet je čak počeo sve glasnije govoriti o tome kako bi Mr. Olympia takmičenje trebalo prebaciti na tlo Evrope, što ne bi bio ni prvi put u historiji ovog velikog takmičenja, jer se već osam puta isto održavalo u nekom od gradova Starog kontinenta.

Tradicija održavanja Mr. Oympije u Las Vegasu, u SAD-u, uspostavljena je 1999. godine, te se već 18 puta održava održava upravo tu.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>5 odgovora zašto ne možete razviti velike bicepse

Najpoželjniji mišići

5 odgovora zašto ne možete razviti velike bicepse

Bicepsi su bez ikakve sumnje najpoželjniji mišići kod muške populacije, na čijem se razvoju radi čak i više...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Svježe i sušeno voće je kalorijski neuporedivo

Nevjerovatna razlika

Svježe i sušeno voće je kalorijski neuporedivo

Voće u svježem i sušenom obliku se toliko razlikuje i po okusu i po nutritivnim vrijednostima da nekada...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Dizanje tegova unapređuje naše živote - evo i kako

11 značajnih faktora

Dizanje tegova unapređuje naše živote - evo i kako

Bez ikakve sumnje, dizanje tegova predstavlja jednu od najboljih fizičkih aktivnosti kojima se ljudski...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)