Mlada powerlifterka koju s pravom zovu "supergirl" - Body.ba

Fascinanto snažna

Mlada powerlifterka koju s pravom zovu "supergirl"

Piše: Body.ba

Četvrtak, 04.01.2018.

Mlada powerlifterka koju s pravom zovu "supergirl"

Sa samo 16 godina, srednjoškolka iz New Jerseyja Naomi Kutin je sposobna na mrtvom dizanju podići čak 165 kilograma, te 145 kilograma tegova na čučnju. Naravno, to je mnogo više nego što je sposoban prosječno snažan muškarac pa stoga nije ni čudo što je ova djevojčica dobila nadimak "supergirl".

S koliko snagom ova djevojčica raspolaže, dovoljno je uporediti njenu tjelesnu masu i sposobnosti na svim složenim vježbama gdje se lagano da zaključiti da na svakoj od vježbi može podići više od svoje dvostruke težine.

Iako zbog svega toga Naomi Kutin djeluje kao fenomen, ona je počela vježbati s opterećenjima mnogo ranije nego što je to uobičajno, a sve zbog hobija njenog oca koji je dizao tegove pa je i ona željela isto.

"Mislili smo da je takvo vježbanje samo dječiji prohtjev koji će je proći za tri mjeseca", kaže njena majka, priznavši da je bila potpuno u krivu.

Sada, pred Naomi stoji svijetla budućnost u ovom sportu i brojni rekordi za koje upravo nju mnogi vide kao osobu koja će biti sposobna da ih ubrzo obori i postane poznata u cijelom svijetu.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Vježbe koje šire struk i koje treba izbjegavati

Obratiti pažnju

Vježbe koje šire struk i koje treba izbjegavati

Savjet koji se skoro nikada ne može čuti, a iza kog se krije nastanak ogromne razlike, vezan je za...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Deksalgin proljetna trka: Humanost prije svega

600 trkača u Sarajevu

Deksalgin proljetna trka: Humanost prije svega

Deksalgin 5K Spring Run, proljetna trka od 5 km održana je danas u centru Sarajeva, a grad je plavom bojom...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Svaki dizač tegova bi trebao položiti ovaj test

Jeste li ojačali ili ne?

Svaki dizač tegova bi trebao položiti ovaj test

Mislite da ste relativno jaki i da vas je dugotrajni rad s tegovima izdigao iznad prosjeka snage "običnih"...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)