Hrana za bolji seks - Body.ba

Savjeti

Hrana za bolji seks

Piše: Body.ba

Utorak, 28.05.2013.

Ako želite da vaš seksualni život bude bolji nego što je trenutno, vjerovali ili ne, hrana vam može pomoći u tome. Nema ništa bolje od romantične večere, sa domaćom hranom zar ne? Neka hrana sadrži vitamine i komponente koji poboljšavaju seksualnu funkciju, a samim tim i sesksualno iskustvo.

Postoji nekoliko proizvoda koji imaju ulogu afrodizijaka, povećavaju seksualni apetit i zbog njih se osjećate privlačnije i zavodljivije.

Avokado


Asteci smatraju da je ovo voće dobro za testise, zbog njegovog oblika. Ipak, sa naučne strane, smatra se da je avokado afrodizijak zbog velikog broja nezasićenih masti koje sadrži. Te nezasićene masti čine avokado odličnim za srce i arterije. Sve što pomaže srcu da bude zdravo, pomaže i krvi da cirkuliše na pravim mjestima.

Bademi


Bademi rasplamsaju strast, djeluju kao seksualni stimulansi i pored toga su lijek za plodnost. Bademi su bogati cinkom, selenom, vitaminom E koji je važan za seksualno zdravlje i reprodukciju. Cink podiže libido i seksualnu želju.

Jagode


Jedna istraživanja su pokazala da su muškarcima jako privlačne žene koje nose crvenu boju. Jagode su odličan izvor vitamina B, koji je odličan za žene, jer pomaže u odstranjivanju problema pri porodu, a kod muškaraca povećava broj spermatozoida.

Morska hrana


Iako vam možda neke od njih izgledaju ljigavo, lignje su poznate kao dobar afrodizijak. Bogate su cinkom i zato su odlične za podizanje libida. Pored lignji, losos i haringa su bogate sa omega 3 masnim kiselinama, koje poboljšavaju seksualni život.

Rukola


Istraživanja su pokazala da su ovi zeleni listovi puni minerala i antioksidansa koji su esencijalni za seksualno zdravlje, jer blokiraju apsorpciju zagađenog vazduha, koji negativno utječe na libido.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Savjeti šampiona koji će vas dovesti do zvijezda

Kada najjači savjetuju

Savjeti šampiona koji će vas dovesti do zvijezda

U svijetu bodybuildinga IFBB PRO takmičari su glavni momci, a oni koji zakorače na najveću binu i takmiče se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Balerine otkrile trikove svog vitkog izgleda

Nije teško primijeniti

Balerine otkrile trikove svog vitkog izgleda

Svijet baleta zasniva se na mnoštvu standarda i striktnih pravila. Postoji čak i specijalna formula kojom se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>5 recepata za zdrave tortilje

Zdravi zamotuljci

5 recepata za zdrave tortilje

Tortilje su jedan od najtraženijih i mnogima najdražih zdravih obroka. Ideja za njihovu pripremu je doslovno...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)