1 1/3

Očekuju veličanstvene stvari

Mentalitet šampiona je sačinjen iz tri stvari
Mentalitet šampiona je sačinjen iz tri stvari

Ove legende su znale da će postići najveće stvari prije nego što je iko drugi mogao to i da osjeti. Oni su to vidjeli, osjećali to, bili opsjednuti s tim, i nisu prestajali raditi na tome sve dok nisu konačno i stigli tu gdje su. Oni su odbijali da ih spuste na zemlju i kada su im govorili da nisu dovoljno dobri i da jednostavno trebaju odustati.

Prije nego što je Stan Smith postao jedan od najpoznatijih tenisera ikada, on je kao dječak odbijen da dohvaća lopte na mečevima Davis Cupa, i to zbog toga što su organizatori smatrali da je previše nespretan. Tvrdoglava mazga kakva je bio Smith odbio je prihvatiti njihovo mišljenje i igrao je tenis iz meča u meč dokazujući im da su bili u krivu. Osvojio je kasnije Wimbledon, U.S. Open, te čak osam puta Davis Cup, postavši svjetski "broj jedan".

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak