Princeza Diana je krizu savladala treningom - Body.ba

Nakon razvoda

Princeza Diana je krizu savladala treningom

Piše: V. Vukmirović

Nedelja, 09.09.2018.

Princeza Diana je krizu savladala treningom

Princeza Diana Spencer je nakon razdvajanja od princa Charlesa doživjela velike poremećaje u prehrani i bila u lošem raspoloženju, s čim se odlučila boriti treniranjem.

Nekoliko godina nakon razvoda, Dianu je trenirala Jenni Rivett koja je nedavno otkrila koliko je to princezi pomoglo da savlada najveću životnu krizu.

"Diana je voljela Charlesa i, da je mogla, ostala bi s njim i pokušala taj brak učiniti sretnim. No, nije išlo i nakon razvoda se borila sa bulimijom. Tada me angažovala i zajedno smo trenirale, što je princezu učinilo sretnijom i snažnijom u svakom pogledu", rekla je Jenni, te nastavila:

"Diana je bila disciplinovana i brzo je postala izuzetno posvećena našim treninzima koje smo imali tri puta sedmično. Imala je nevjerovatan osjećaj za humor pa mi je i za problem sa bulimijom rekla kroz šalu. Voljela se smijati tokom treninga, ali bilo je dana i kada se osjećala loše pa je nisam previše gnjavila".

"Kada neko zbog treninga počne osjećati snagu koja struji mišićima, to je jako ohrabrujuće i pomaže da više ne poželite ići u starom smjeru. Njoj su treninzi zaista pomogli da se osjeća bolje, pogotovo psihički. Estetika je bila samo bonus", zaključila je Jenni Rivett svoj intervju za Yahoo News.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>5 odgovora zašto ne možete razviti velike bicepse

Najpoželjniji mišići

5 odgovora zašto ne možete razviti velike bicepse

Bicepsi su bez ikakve sumnje najpoželjniji mišići kod muške populacije, na čijem se razvoju radi čak i više...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Svježe i sušeno voće je kalorijski neuporedivo

Nevjerovatna razlika

Svježe i sušeno voće je kalorijski neuporedivo

Voće u svježem i sušenom obliku se toliko razlikuje i po okusu i po nutritivnim vrijednostima da nekada...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Dizanje tegova unapređuje naše živote - evo i kako

11 značajnih faktora

Dizanje tegova unapređuje naše živote - evo i kako

Bez ikakve sumnje, dizanje tegova predstavlja jednu od najboljih fizičkih aktivnosti kojima se ljudski...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)