1 1/3

1. Uvijek složene vježbe i veća opterećenja

Lazar Angleov i trbušnjaci: Šta je tajna Bugarina?
Lazar Angleov i trbušnjaci: Šta je tajna Bugarina?

To da se s manjim kilažama i većim brojem ponavljanja radi faza definicije, čisti je mit koji kruži među slabo upućenima. Svi koji su napravili ozbiljnije projekte od svojih tijela, kao i Angelov ističu da su treninzi uvijek manje-više izazovni kada su opterećenja u pitanju.

"Ne obraćam pažnju na određene dane u sedmici, i odmaram samo kada zaista osjećam da mi je potreban odmor. Većinu vježbi koje radim su drugačije svakog puta. Samo složene vježbe poput čučnjeva, benč potiska i mrtvog dizanja, su uvijek prisutne, ali i njih pokušavam raditi na drugačiji način svakoga puta. Primijetio sam da većina personalnih trenera i fitnes modela konstantno pokušavaju promijeniti stvari kako bi izazvali stres mišića", pojašnjava Bugarin, koji prvenstveno misli na variranje s brojem ponavljanja i brojem serija u složenim vježbama koje jačaju cijelo tijelo, a u kojima učestvuju i sami trbušnjaci kao stabilizatori.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak