1 1/4

Korištenje uvijek perfektne forme dizanja

Pravila dizanja tegova koja ipak nisu toliko važna
Pravila dizanja tegova koja ipak nisu toliko važna

Perfektna forma dizanja tegova je mit, jednostavno jer svako ljudsko tijelo nije potpuno identično građeno, te sa svojom unikatnošću, i idealna forma dizanja se u manjim stvarima razlikuje od osobe do osobe. Stručnjaci garantuju da u nekim prilikama pravila prilikom izvođenja čučnjeva i mrtvog dizanja mogu voditi do napretka, a držanje stalno "perfektne forme" kod nekih čak i izazvati povreme. Na primjer, sama dužina nogu nije ista kod svih ljudi, pa nije isto ni spuštanje niti mogućnosti prilikom držanja "perfektnog" razmaka nogu.

Jednostavno, ukoliko se vježbač osjeća mnogo komfornije ukoliko stane šire, i smatra da tada može bolje i jače izvoditi čučnjeve, nema potrebe i dalje se držati teorije bez popuštanja i vraćati se na čuvenu perfektnu formu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak