1 1/4

1. Ispravljanje ruku kod lateralnih podizanja

Trening ramena i najveće i najopasnije greške
Trening ramena i najveće i najopasnije greške

Lateralno podizanje pogađa srednji deltoid, a izvodi se sa blago savijenim laktovima. Problem kod izvođenja ove vježbe nastaje kad laktovi nisu zaključani tokom pokreta, pa smo prečesto u prilici gledati momke kako početni dio podizanja prolaze sa laktom savijenim na 90 stepeni, dok gore ponavljanja završavaju sa ispravljenim laktovima.

Ovo ispravljanje ruku zove se produženi lakat, a triceps - ne deltoidi, odgovorni su za izvođenje vježbe. Dakle pri izvođenju lateralnih podizanja, ne može se aktivirati lakat, već ga treba držati blago povijenim i zaključanim.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak