Adnan Gosto imao premijerni nastup među elitom - Body.ba

Elite Pro Madrid

Adnan Gosto imao premijerni nastup među elitom

Piše: Body.ba

Nedelja, 27.05.2018.

Adnan Gosto imao premijerni nastup među elitom

Višestruki državni i bivši balkanski šampion Adnan Gosto, već odavno je prevazišao domaću bodybuilding scenu i traži svoje mjesto među svjetskom elitom ovoga sporta. Nakon duže pauze i 2017. godine protekle bez nastupa, u 2018. je ušao gladan nastupa i okršaja sa najjačima. Prva destinacija je bila prijestolnica Španije i Elite Pro Madrid takmičenje.

Kao što samo ime kaže, više se ne radi o amaterskim takmičenjima i za sam nastup je bila potrebna IFBB Elite PRO karta čiji je Gosto odnedavno ponosni vlasnik.

Takva je bila i konkurencija na bini, kamena i brutalno jaka. Cilj predstavnika Bosne i Hercegovine je bio da prije svega provjeri kako kotira među elitom, a zatim da uđe u top 5. Gosto kakav jeste, imao je ogromnu želju da se domogne i najsjajnije medalje jer radi se o šampionu koji se nikada neće zadovoljiti uslovno rečeno slabijim rezultatom, ali ovoga puta ipak nije mogao jače.

U završni obračun petorice najboljih se nije uspio plasirati, te svoj ponovo probuđeni žar za pobjedama treba prenijeti na naredna takmičenja.

Budući da bi šteta bila vjerovatno i najbolju životnu formu ne staviti na još jedan test, vrlo vjerovatno ćemo fantastičnog Mostarca ubrzo ponovo vidjeti na bini.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Kai Greene u filmskom debiju o MMA borbama

Slavni bodybuilder

Kai Greene u filmskom debiju o MMA borbama

Jedan od najpopularnijih bodybuildera današnjice Amerikanac Kai Greene, debitovat će na velikom platnu sa...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Div u problemima: Martyn Ford operisao stomak

Već izgubio 20 kg

Div u problemima: Martyn Ford operisao stomak

Martyn Ford je jedan od najkarakterističnijih likova u svijetu bodybuildinga. Njegov, najblaže rečeno...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Arnold u teretani i nakon teške operacije srca

Nakon dva mjeseca

Arnold u teretani i nakon teške operacije srca

Dva mjeseca nakon što je operisao srce i po drugi put u životu zamijenio aortne valvule, Arnold...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Nakon moždanog udara Mirsadu Terzi potrebna pomoć

Velikan bh. bodybuinga

Nakon moždanog udara Mirsadu Terzi potrebna pomoć

Najuspješniji bosanskohercegovački bodybuilder, nosilac IFBB PRO karte i selektor bodybuilding reprezentacije...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)