1 1/3

1. Visokokalorijska dijeta

Pomoć "hardgainerima": 3 savjeta kako se udebljati
Pomoć "hardgainerima": 3 savjeta kako se udebljati

Dok se o dijetama za mršanje govori na sav glas i moguće je pronaći na stotine različitih ideja, o visokokalorijskoj dijeti se govori iznimno rijetko. Ona je praktično sastavljena od čistog mesa, jaja, mliječnih proizvoda, ribe, hljeba i peciva od cijelih sjemenki, paste, riže, krompira, nutrijentima bogatog povrća i značajne količine dobrih masnoća. 

Većina "hardgainera" će reći da jedu puno, ali u stvari ne jedu jer rješenje nije samo u jednom ili dva ogromna obroka, već i u ukupnom povećanju obroka tokom dana tako da ih na kraju bude pet pa i šest. Ljudi sa takvim tipom organizma trebaju biti svjesni da su već u ozbiljnom deficitu ako se javi osjećaj gladi, te bi tokom borbe za povećanje tjelesne mase trebali potpuno pedantno i redovno dosipati gorivo u mašinu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak