1 1/3

Ne trenirate ciljano za povećanje snage

Tri glavna razloga zašto ne postajete jači
Tri glavna razloga zašto ne postajete jači

Treninzi specijalizovani za povećanje snage nisu isti kao treninzi za povećanje mišićne mase, jer bodybuilderi su generalno dosta fizički veći od powerliftera koji u stvari raspolažu sa većom snagom od njih. Razlika je u pristupu treninzima, dizači treniraju svoje tijelo kao cjelinu, jedu više ugljikohidrata, vježbaju sa većim težinama i fokusiraju se striktno na unapređenje snage.

Oni koji nisu preorijentisali svoj trening i zbog toga zapadaju u razne stagnacije u snazi, trebali bi za početak smanjiti broj ponavljanja tokom vježbi i povećati opterećenja. Držati se opsega ponavljanja od 3 do 5 i primicati se svojim maksimalnim mogućnostima na većini treninga.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak