Druga po redu „Trka za demokratiju - 15. juli“ - Body.ba

Vilsonovom šetalištu

Druga po redu „Trka za demokratiju - 15. juli“

Piše: Body.ba

Utorak, 03.07.2018.

Druga po redu „Trka za demokratiju - 15. juli“

Na inicijativu Turske ambasade u Bosni i Hercegovini, u nedjelju, 15. jula u 10 sati na Vilsonovom šetalištu, bit će održana kratka ljetna trka pod nazivom „Trka za demokratiju – 15. juli“.

Generalni pokrovitelji trke su Ambasada Republike Turske u BiH, ZiraatBank, TIKA-Turska agencija za koordinaciju i saradnju, Yunus Emre Institut, Fondacija Maarif i Međunarodni univerzitet u Sarajevu.

Uzimajući u obzir pokušaj neuspješnog državnog udara, koji se desio 2016. godine u Turskoj, u noći između 15. i 16. jula, trka ima za cilj da ukaže poštovanje demokratiji turskog naroda. Ova trka je sportski događaj, ali je u međuvremenu i društveno odgovorna. Cilj trke je okupljanje predstavnika svih generacija i slanje poruke podrške ne samo turskom već i svim narodima širom svijeta, koji promovišu vrijednosti mira i demokratije.

"Trka za demokratiju - 15. juli", koja se ove godine održava po drugi put, je dan kada je naša zemlja pogođena pokušajem udara na demokratiju. "Trka za demokratiju - 15. jul" bit će istovremeno odavanje počasti i sjećanja na naše građane koji su izgubili život tokom pokušaja napada na demokratiju. Želio bih da se zahvalim svima na podršci pri organizaciji, bosansko-hercegovačkim vlastima, Vladi Kantona Sarajevo, kao i turskim institucijama i organizacijama koje posluju u Bosni i Hercegovini. Očekujemo vas na 'Trci za demokratiju - 15. jula' u velikom broju”, rekao je ambasador Republike Turske u BiH, Haldun Koç.

Na ovoj kratkoj utrci/šetnji od 3,5 km, koja će startati ispred Ambasade Republike Turske i voditi kroz prelijepo Vilsonovo šetalište, očekuje se učešće i do pet stotina učesnika i učesnica. Dionica se može brzo preći i šetnjom, a učešće je dostupno i osobama koje ne treniraju redovno. Cilj je da se okupi što veći broj učesnika i da ova manifestacija postane tradicionalno sportsko druženje građana.

Učešće na ovoj utrci je besplatno, a svi zainteresirani učesnici moći će podići svoje startne brojeve u nedjelju, 15. jula od 8:00 do 9:45 sati na štandu u zoni starta/cilja trke. Svi trkači će dobiti specijalnu dri fit majicu prije trke, kao i osvježenje prilikom prolaska kroz cilj.

Za tri najbolja učesnika i učesnice u obje kategorije pokrovitelji trke: Ambasada Republike Turske u BiH, ZiraatBank, TIKA-Turska agencija za koordinaciju i saradnju, Yunus Emre Institut, Fondacija Maarif i Međunarodni univerzitet u Sarajevu pripremili su i vrijedan novčani nagradni fond.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Spustila tajice i pokazala kako nas zavaravaju

Uticaj Instagrama

Spustila tajice i pokazala kako nas zavaravaju

Da izgled na fotkama često zavara nije novost. Ovoga puta to je pokazala influencerica Stacey Lee.Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Zvijezde u vratolomnim joga položajima

Zaljubljenici u jogu

Zvijezde u vratolomnim joga položajima

Pomicanje vlastitih granica je jedna od čari joge kojoj nisu odoljele ni najveće zvijezde. Marilyn Monroe,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>"Dvojnica Megan Fox" zgodnija od glumice

Kolika je sličnost?

"Dvojnica Megan Fox" zgodnija od glumice

Internetski portali, forumi i online izdanja muških časopisa "raspametili" su se zbog brazilske  manekenke  i...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Banja Luka dobija dvije teretane na otvorenom

Rekreacija za građane

Banja Luka dobija dvije teretane na otvorenom

Banja Luka će postati bogatija za dvije teretane na otvorenom, nakon što se krenulo u realizaciju odlične...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)