Nike React - "Najkompletnija pjena do sada" - Body.ba

Lakoća i izdržljivost

Nike React - "Najkompletnija pjena do sada"

Piše: Body.ba

Četvrtak, 14.06.2018.

Nike React - "Najkompletnija pjena do sada"

Nike modeli za trčanje su prepoznatljivi po posjedovanju tehnologija, koje omogućavaju trkaču sve pogodnosti na stazi. Iz Nike laboratorije izašla je najinovativnija tehnologija koja daje bolje rezutate od svih prethodnih modela i primjenjenih tehnologija.

- Godine testiranja

React tehnologija je prva višekategorijska (osim u kategoriji runninga, primjenjuje se i u drugim kategorijama) inovacija za amortizovanje od kada je Lunarlon pjena predstavljena 2008. godine. Mnogo godina prije toga, inženjeri su se pitali kako bi mogli da podražavaju mek, lak i odzivan osjećaj „hodanja po mjesecu“, što je konačno dovelo do tehnologije Lunarlon. Poslije 2008. godine inženjeri su postavili pitanje kako bi mogli ne samo da hodaju po mjesecu, već i da odu dalje od toga – da naprave nešto što je trajnije i odzivnije nego ikada ranije. Bilo je potrebno više od 3 godine eksperimenata, dizajniranja i testiranja da bi konačno nastala tehnologija Nike React (Odyssey i Epic).

- Razvoj tehnologije

Da biste razumjeli kako React amortizovanje radi i po čemu se razlikuje od prethodnika, zamislite proces pečenja kolača.

Većina sistema amortizovanja patika se pravi od pjene. Pjena se pravi od različitih sastojaka – koji se mješaju, a zatim uvode u sistem zagrijevanja i oblikovanja da bi nastao konačni proizvod. Da bi se dobio finalni proizvod bilo je potrebno tri godine i preko 400 pokušaja,  bezbrojne prepreka na putu, ali su istraživači konačno došli do prave kombinacije sastojaka za Nike React. 

React amortizovanje je ekskluzivni Nike proizvod i razvijen je unutar kompanije Nike, pa je, prema tome, ona 100% u vlasništvu kompanije Nike – nećete je naći nigdje više. Jedinstveni recept za pjenu i proces pripremanja pružaju idealnu odzivnost, trajanje i osjećaj mekoće i lakoće.

Novi Nike Epic React model je:

5% lakši od Lunarepic Flyknit 2 

11% mekši od Lunarepic Flyknit 2

13% odzivniji (daje bolji odskok ) u odnosu na Lunarepic Flyknit 2

Inženjeri su takođe obavljali eksperimente koji su testirali trajnost Nike React tehnologije tako što su podražavali sile dugotrajne upotrebe, ali kako je Nike React tehnologija i dalje bila mekana i snažna poslije ozbiljnog mašinskog testiranja, istraživači su znali da su pronašli rješenje za trajnost.

Ukoliko želite upoznati dodatne benefite REACT tehnologije, ili da testirate model i osjetite lakoću pri svakom koraku, to možete uraditi 18.6. od 18h na krovu Avalon Fitness Centra u TC Alta.

Prijavljene učesnike očekuje sjajno trkačko druženje, a najbržeg učesnika očekuju Nike React patike.

Za učešće u ovoj aktivaciji možete se prijaviti u Avalon Fitness Centru (ili preko njihove facebook stranice) i u Nike shopu.

React je vrhunski model za trčanje koji koristi tehnologije najviših performansi, na neprimetan način. React pjena, fluidna geometrija i Flyknit (kod Epic modela) su korišćeni za kreiranje udobne, moderne patike za trčanje.

Ekskluzivne modele sa React tehnologijom možete pronaći samo u Nike Shopu (Sarajevo City Centar) u Sarajevu.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Djevojka koju smatraju najzgodnijom na svijetu

Angelica Teixeira

Djevojka koju smatraju najzgodnijom na svijetu

U svijetu ženskih fitness takmičenja postoji nekoliko kategorija, a ona koja privlači daleko najviše pažnje i...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Jare Ijalana je najljepši dječiji model na svijetu

Buduća Naomi?

Jare Ijalana je najljepši dječiji model na svijetu

Ako se nekome može predvidjeti velika karijera u svijetu modelinga i ljepote, onda je to petogodišnja...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Gordon Ramsay je najspremniji kuhar na svijetu

Čelični kuhar

Gordon Ramsay je najspremniji kuhar na svijetu

Posao kuhara se skoro pa obavezno veže za pojmove ogromnog stomaka, nezasitog apetita i osobe koja nema...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Trenerica J.Lo mami uzdahe muškaraca

Starija bolje izgleda

Trenerica J.Lo mami uzdahe muškaraca

Svima je poznato da slavna Jennifer Lopez izgleda potpuno nevjerovatno za svoje godine i jednostavno je žena...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)