Nike React - "Najkompletnija pjena do sada" - Body.ba

Lakoća i izdržljivost

Nike React - "Najkompletnija pjena do sada"

Piše: Body.ba

Četvrtak, 14.06.2018.

Nike React - "Najkompletnija pjena do sada"

Nike modeli za trčanje su prepoznatljivi po posjedovanju tehnologija, koje omogućavaju trkaču sve pogodnosti na stazi. Iz Nike laboratorije izašla je najinovativnija tehnologija koja daje bolje rezutate od svih prethodnih modela i primjenjenih tehnologija.

- Godine testiranja

React tehnologija je prva višekategorijska (osim u kategoriji runninga, primjenjuje se i u drugim kategorijama) inovacija za amortizovanje od kada je Lunarlon pjena predstavljena 2008. godine. Mnogo godina prije toga, inženjeri su se pitali kako bi mogli da podražavaju mek, lak i odzivan osjećaj „hodanja po mjesecu“, što je konačno dovelo do tehnologije Lunarlon. Poslije 2008. godine inženjeri su postavili pitanje kako bi mogli ne samo da hodaju po mjesecu, već i da odu dalje od toga – da naprave nešto što je trajnije i odzivnije nego ikada ranije. Bilo je potrebno više od 3 godine eksperimenata, dizajniranja i testiranja da bi konačno nastala tehnologija Nike React (Odyssey i Epic).

- Razvoj tehnologije

Da biste razumjeli kako React amortizovanje radi i po čemu se razlikuje od prethodnika, zamislite proces pečenja kolača.

Većina sistema amortizovanja patika se pravi od pjene. Pjena se pravi od različitih sastojaka – koji se mješaju, a zatim uvode u sistem zagrijevanja i oblikovanja da bi nastao konačni proizvod. Da bi se dobio finalni proizvod bilo je potrebno tri godine i preko 400 pokušaja,  bezbrojne prepreka na putu, ali su istraživači konačno došli do prave kombinacije sastojaka za Nike React. 

React amortizovanje je ekskluzivni Nike proizvod i razvijen je unutar kompanije Nike, pa je, prema tome, ona 100% u vlasništvu kompanije Nike – nećete je naći nigdje više. Jedinstveni recept za pjenu i proces pripremanja pružaju idealnu odzivnost, trajanje i osjećaj mekoće i lakoće.

Novi Nike Epic React model je:

5% lakši od Lunarepic Flyknit 2 

11% mekši od Lunarepic Flyknit 2

13% odzivniji (daje bolji odskok ) u odnosu na Lunarepic Flyknit 2

Inženjeri su takođe obavljali eksperimente koji su testirali trajnost Nike React tehnologije tako što su podražavali sile dugotrajne upotrebe, ali kako je Nike React tehnologija i dalje bila mekana i snažna poslije ozbiljnog mašinskog testiranja, istraživači su znali da su pronašli rješenje za trajnost.

Ukoliko želite upoznati dodatne benefite REACT tehnologije, ili da testirate model i osjetite lakoću pri svakom koraku, to možete uraditi 18.6. od 18h na krovu Avalon Fitness Centra u TC Alta.

Prijavljene učesnike očekuje sjajno trkačko druženje, a najbržeg učesnika očekuju Nike React patike.

Za učešće u ovoj aktivaciji možete se prijaviti u Avalon Fitness Centru (ili preko njihove facebook stranice) i u Nike shopu.

React je vrhunski model za trčanje koji koristi tehnologije najviših performansi, na neprimetan način. React pjena, fluidna geometrija i Flyknit (kod Epic modela) su korišćeni za kreiranje udobne, moderne patike za trčanje.

Ekskluzivne modele sa React tehnologijom možete pronaći samo u Nike Shopu (Sarajevo City Centar) u Sarajevu.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Zašto vas konfekcijski broj ne bi trebao brinuti?

(Ne)realan pokazatelj

Zašto vas konfekcijski broj ne bi trebao brinuti?

Nakon što se veliki broj fitness stručnjaka okomio na vagu i nebrojeno mnogo puta ponovio kako to nije realan...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Svijet se zgrožava zbog objava fitness blogerke

Želi biti slobodna

Svijet se zgrožava zbog objava fitness blogerke

Fitnes blogerka Morgan Mikenas osjećala se slobodnom da objavi neke "neuobičajene" fotografije, ali naišla je...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Smršao 115 kg i skuplja novac za uklanjanje kože

Sve je moguće

Smršao 115 kg i skuplja novac za uklanjanje kože

Jedan od živih dokaza da je sve moguće napraviti uz čvrstu volju je Jack Towels, mladi momak koji se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Victoria's Secret anđeli bez fotošopa

Prirodne ljepotice

Victoria's Secret anđeli bez fotošopa

Mnogi se pitaju kako supermodeli okupljeni u najelitniju grupu nazvanu Victoria's Secret angels uopšte...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži fotogaleriju

Komentari (0)