1 1/1

Kako istopiti masne naslage?

Kako smanjiti masne naslage na samo jednom mjestu?
Kako smanjiti masne naslage na samo jednom mjestu?

Procenat masnih naslaga u organizmu, raste i opada na generalnom nivou, dakle, jednako u cijelom tijelu. Jedina razlika je to što se na nekim dijelovima tijela tih masnoća zaista više "lijepi", ali princip njihovog spuštanja je jednoličan - kada mrša cijelo tijelo, smanjuju se i te naslage.

Kako tijelo skladišti masnoće kao određeni vid rezervi, tako se upravo one prve i počinju smanjivati kada iz dana u dan osoba na dijeti u organizam unosi manji broj kalorija od onog koji joj je tokom dana potreban za održavanje trenutne tjelesne mase.

Dakle, kalorijski deficit je jedini siguran put do smanjenja masnih naslaga u tijelu, pa čak i samo vježbanje i fizičke aktivnosti ostaju na drugom mjestu po važnosti, jer je moguće i sjediti u kući i mršati, ako se dobro posloži ishrana.

Fizičke aktivnosti su samo fantastičan način da se olakša "mučenje" sa dijetom, jer se uz dobar trening poništava određeni dio unesenih kalorija. Uz to, zatežu se i mišići, što je i osnovni preduslov dobrog izgleda tijela.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak