1 1/3

1. Neka vrsta aktivnosti prije obroka u trajanju od 7 do 15 minuta

Tri fantastična trika u borbi protiv sala
Tri fantastična trika u borbi protiv sala

Ovdje nije riječ o trošenju kalorija i načinu "poništavanja" pojedenog hamburgera, već je glavni cilj uticaj na organizam kako bi se što manje pojelo, a da pritom svakako dođe osjećaj zadovoljavajuće sitosti. Bilo da se radi o kombinaciji sklekova, trbušnjaka, skokova, ili trčanja ili neke druge vježbe malo jačeg intenziteta izvođenja, postižu se itekako važni efekti:

- Psihička glad nestaje, pa prejedanje uzrokovano stresom i sličnim situacijama biva presječeno u korijenu, kada čak i prije početka jela mnogi ljudi otkriju da zapravo i nisu gladni.

- Fizička aktivnost ublažava osjećaj gladi, usporavajući krvotok i probavni sistem, potičuću krv prema samim mišićima.

- Vježbanje poboljšava osjetljivost na inzulin, pa slabije lučenje inzulina vodi do stabilnijeg šećera u krvi, najuticajnijeg elementa u pitanju jačine osjećaja gladi.

- Vježbanje može aktivirati produkciju adrenalina koji sputava osjećaj gladi.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak