Da li je lakše istrčati maraton ili poroditi se ? - Body.ba

Šta je teže ?

Da li je lakše istrčati maraton ili poroditi se ?

Piše: Selma

Nedelja, 04.02.2018.

Da li je lakše istrčati maraton ili poroditi se ?

Hej mame, ako razmišljate o dodavanju trčanja maratona na svoj popis, znamo da to možete učiniti. Prema novim istraživanjima, porođaj je teži od pređenih 26,2 uzastopnih hiljada km. Tako je: vaše tijelo nije samo stvoreno da stvori novi život.

Svojim prijateljima (ili mužu) koji pitaju: "Je li zaista toliko boljelo?" imate dozvolu da slobodno prevrnete očima, a zatim podijelite ovu studiju s njima.

Na temelju istraživanja provedenih na Sveučilištu u Michiganu, Trudnoća i porođaj su najstrašniji i najtraumatičniji događaj koje tijelo može proći. Analizirali su MRI skenove ozljeda u trudnoći i sportskih ozljeda, te utvrdili da je posljedica porođaja mnogo slična ozljedama koje se dese u sportu izdržljivosti.

Mnoge žene rade redovno i planiraju imati prirodni porođaj bez ikakve pripreme. I tako rađaju. Neke odustaju na pola puta i mole za epiduralnu. Ali zašto ići težim putem, ako to možete učiniti na jednostavan način? Pripremite, trenirajte svoje tijelo i um za prirodni porođaj.  I porođaj nije uvijek bolan ako trenirate, to je samo krvavi naporan posao. Čujete trkače koji govore o "traci" i da samo trebaju proći kraj nje. Isto je i sa porođajem.

Kada doktori kažu ženama da se trebaju oporaviti za šest sedmica ako su se porodile, oni nisu uvijek u pravu. Zapravo, može potrajati nekim ženama do osam mjeseci ili duže da se potpuno oporave nakon porođaja.

Nažalost, vrlo rijetko čujete da žena kaže da trenira dok je trudna. Kad bi počele trenirirati shvatile bi koliko je zapravo trening za porođaj dobar i zdrav.

Prema studiji, 41 posto žena se desi da im se suze mišići zdjelice, i to do 15 posto završava ozljedama koje nikad ne zarastu. Možda bi trebali početi davati medalje nakon porođaja, kao i kod maratona? Šta mislite ?

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Djevojka koju smatraju najzgodnijom na svijetu

Angelica Teixeira

Djevojka koju smatraju najzgodnijom na svijetu

U svijetu ženskih fitness takmičenja postoji nekoliko kategorija, a ona koja privlači daleko najviše pažnje i...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Jare Ijalana je najljepši dječiji model na svijetu

Buduća Naomi?

Jare Ijalana je najljepši dječiji model na svijetu

Ako se nekome može predvidjeti velika karijera u svijetu modelinga i ljepote, onda je to petogodišnja...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Gordon Ramsay je najspremniji kuhar na svijetu

Čelični kuhar

Gordon Ramsay je najspremniji kuhar na svijetu

Posao kuhara se skoro pa obavezno veže za pojmove ogromnog stomaka, nezasitog apetita i osobe koja nema...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Trenerica J.Lo mami uzdahe muškaraca

Starija bolje izgleda

Trenerica J.Lo mami uzdahe muškaraca

Svima je poznato da slavna Jennifer Lopez izgleda potpuno nevjerovatno za svoje godine i jednostavno je žena...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)