Da li je lakše istrčati maraton ili poroditi se ? - Body.ba

Šta je teže ?

Da li je lakše istrčati maraton ili poroditi se ?

Piše: Selma

Nedelja, 04.02.2018.

Da li je lakše istrčati maraton ili poroditi se ?

Hej mame, ako razmišljate o dodavanju trčanja maratona na svoj popis, znamo da to možete učiniti. Prema novim istraživanjima, porođaj je teži od pređenih 26,2 uzastopnih hiljada km. Tako je: vaše tijelo nije samo stvoreno da stvori novi život.

Svojim prijateljima (ili mužu) koji pitaju: "Je li zaista toliko boljelo?" imate dozvolu da slobodno prevrnete očima, a zatim podijelite ovu studiju s njima.

Na temelju istraživanja provedenih na Sveučilištu u Michiganu, Trudnoća i porođaj su najstrašniji i najtraumatičniji događaj koje tijelo može proći. Analizirali su MRI skenove ozljeda u trudnoći i sportskih ozljeda, te utvrdili da je posljedica porođaja mnogo slična ozljedama koje se dese u sportu izdržljivosti.

Mnoge žene rade redovno i planiraju imati prirodni porođaj bez ikakve pripreme. I tako rađaju. Neke odustaju na pola puta i mole za epiduralnu. Ali zašto ići težim putem, ako to možete učiniti na jednostavan način? Pripremite, trenirajte svoje tijelo i um za prirodni porođaj.  I porođaj nije uvijek bolan ako trenirate, to je samo krvavi naporan posao. Čujete trkače koji govore o "traci" i da samo trebaju proći kraj nje. Isto je i sa porođajem.

Kada doktori kažu ženama da se trebaju oporaviti za šest sedmica ako su se porodile, oni nisu uvijek u pravu. Zapravo, može potrajati nekim ženama do osam mjeseci ili duže da se potpuno oporave nakon porođaja.

Nažalost, vrlo rijetko čujete da žena kaže da trenira dok je trudna. Kad bi počele trenirirati shvatile bi koliko je zapravo trening za porođaj dobar i zdrav.

Prema studiji, 41 posto žena se desi da im se suze mišići zdjelice, i to do 15 posto završava ozljedama koje nikad ne zarastu. Možda bi trebali početi davati medalje nakon porođaja, kao i kod maratona? Šta mislite ?

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Top 10 ženskih akcionih zvijezda

Atraktivne i snažne

Top 10 ženskih akcionih zvijezda

Hollywood ne promoviše samo snažne muškarce i njihove nepobjedive filmske likove. Postoje i snažne i ujedno...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Sylvester Stallone: Glumac kom se i sportisti dive

Istinski borac na platnu

Sylvester Stallone: Glumac kom se i sportisti dive

Sylvester Stallone jeste jedan od najpoznatijih glumaca svih vremena čiji filmovi već decenijama inspirišu...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Predstavljen novi NIKE model patika za CrossFit

Metcon Boot Camp

Predstavljen novi NIKE model patika za CrossFit

Ovaj sport je u samim začecima u Bosni i Hercegovini, dok u svijetu okuplja veliki broj sportista i fanova....Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži fotogaleriju

Komentari (0)

>Odmorite oči uz neodoljivu Lauren Simpson

San muškaraca

Odmorite oči uz neodoljivu Lauren Simpson

Ova plavuša je ostvarenje sna svakog muškarca. Ona je lijepa, seksi, ima savršeno tijelo, duhovita je, a zna...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)