Da li je lakše istrčati maraton ili poroditi se ? - Body.ba

Šta je teže ?

Da li je lakše istrčati maraton ili poroditi se ?

Piše: Selma

Nedelja, 04.02.2018.

Da li je lakše istrčati maraton ili poroditi se ?

Hej mame, ako razmišljate o dodavanju trčanja maratona na svoj popis, znamo da to možete učiniti. Prema novim istraživanjima, porođaj je teži od pređenih 26,2 uzastopnih hiljada km. Tako je: vaše tijelo nije samo stvoreno da stvori novi život.

Svojim prijateljima (ili mužu) koji pitaju: "Je li zaista toliko boljelo?" imate dozvolu da slobodno prevrnete očima, a zatim podijelite ovu studiju s njima.

Na temelju istraživanja provedenih na Sveučilištu u Michiganu, Trudnoća i porođaj su najstrašniji i najtraumatičniji događaj koje tijelo može proći. Analizirali su MRI skenove ozljeda u trudnoći i sportskih ozljeda, te utvrdili da je posljedica porođaja mnogo slična ozljedama koje se dese u sportu izdržljivosti.

Mnoge žene rade redovno i planiraju imati prirodni porođaj bez ikakve pripreme. I tako rađaju. Neke odustaju na pola puta i mole za epiduralnu. Ali zašto ići težim putem, ako to možete učiniti na jednostavan način? Pripremite, trenirajte svoje tijelo i um za prirodni porođaj.  I porođaj nije uvijek bolan ako trenirate, to je samo krvavi naporan posao. Čujete trkače koji govore o "traci" i da samo trebaju proći kraj nje. Isto je i sa porođajem.

Kada doktori kažu ženama da se trebaju oporaviti za šest sedmica ako su se porodile, oni nisu uvijek u pravu. Zapravo, može potrajati nekim ženama do osam mjeseci ili duže da se potpuno oporave nakon porođaja.

Nažalost, vrlo rijetko čujete da žena kaže da trenira dok je trudna. Kad bi počele trenirirati shvatile bi koliko je zapravo trening za porođaj dobar i zdrav.

Prema studiji, 41 posto žena se desi da im se suze mišići zdjelice, i to do 15 posto završava ozljedama koje nikad ne zarastu. Možda bi trebali početi davati medalje nakon porođaja, kao i kod maratona? Šta mislite ?

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Prije je težila 154 kg, a danas trči na 100 milja

Izborila se s dijabetesom

Prije je težila 154 kg, a danas trči na 100 milja

Da je uz jaku volju sve moguće, fantastično pokazuje proces transformacije 54-godišnje gospođe Thee Cronje,...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Više kilograma, a ljepši izgled: Moguće je!

#ScrewTheScale

Više kilograma, a ljepši izgled: Moguće je!

Fitness stručnjaci stalno ponavljaju kako broj očitan na vagi nije stvarno mjerilo tjelesne forme, a čini se...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži fotogaleriju

Komentari (0)

>Ponižavao je pogrešnu djevojku i dobio šaku u lice

Fitness dama Lanna Carr

Ponižavao je pogrešnu djevojku i dobio šaku u lice

Atraktivna Lanna Carr, profesionalni je fitness model, Figure PRO takmičarka i powerlifterka, koja pored toga...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Arat Hosseini: Najveća mlada fitness zvijezda

Već ima milione fanova

Arat Hosseini: Najveća mlada fitness zvijezda

Četverogodišnji iranski dječak Arat Hosseini, najveća je fitness senzacija na svijetu. Ovaj mali, nestvarno...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži video

Komentari (0)