Da li je lakše istrčati maraton ili poroditi se ? - Body.ba

Šta je teže ?

Da li je lakše istrčati maraton ili poroditi se ?

Piše: Selma

Nedelja, 04.02.2018.

Da li je lakše istrčati maraton ili poroditi se ?

Hej mame, ako razmišljate o dodavanju trčanja maratona na svoj popis, znamo da to možete učiniti. Prema novim istraživanjima, porođaj je teži od pređenih 26,2 uzastopnih hiljada km. Tako je: vaše tijelo nije samo stvoreno da stvori novi život.

Svojim prijateljima (ili mužu) koji pitaju: "Je li zaista toliko boljelo?" imate dozvolu da slobodno prevrnete očima, a zatim podijelite ovu studiju s njima.

Na temelju istraživanja provedenih na Sveučilištu u Michiganu, Trudnoća i porođaj su najstrašniji i najtraumatičniji događaj koje tijelo može proći. Analizirali su MRI skenove ozljeda u trudnoći i sportskih ozljeda, te utvrdili da je posljedica porođaja mnogo slična ozljedama koje se dese u sportu izdržljivosti.

Mnoge žene rade redovno i planiraju imati prirodni porođaj bez ikakve pripreme. I tako rađaju. Neke odustaju na pola puta i mole za epiduralnu. Ali zašto ići težim putem, ako to možete učiniti na jednostavan način? Pripremite, trenirajte svoje tijelo i um za prirodni porođaj.  I porođaj nije uvijek bolan ako trenirate, to je samo krvavi naporan posao. Čujete trkače koji govore o "traci" i da samo trebaju proći kraj nje. Isto je i sa porođajem.

Kada doktori kažu ženama da se trebaju oporaviti za šest sedmica ako su se porodile, oni nisu uvijek u pravu. Zapravo, može potrajati nekim ženama do osam mjeseci ili duže da se potpuno oporave nakon porođaja.

Nažalost, vrlo rijetko čujete da žena kaže da trenira dok je trudna. Kad bi počele trenirirati shvatile bi koliko je zapravo trening za porođaj dobar i zdrav.

Prema studiji, 41 posto žena se desi da im se suze mišići zdjelice, i to do 15 posto završava ozljedama koje nikad ne zarastu. Možda bi trebali početi davati medalje nakon porođaja, kao i kod maratona? Šta mislite ?

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Zašto vas konfekcijski broj ne bi trebao brinuti?

(Ne)realan pokazatelj

Zašto vas konfekcijski broj ne bi trebao brinuti?

Nakon što se veliki broj fitness stručnjaka okomio na vagu i nebrojeno mnogo puta ponovio kako to nije realan...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Svijet se zgrožava zbog objava fitness blogerke

Želi biti slobodna

Svijet se zgrožava zbog objava fitness blogerke

Fitnes blogerka Morgan Mikenas osjećala se slobodnom da objavi neke "neuobičajene" fotografije, ali naišla je...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Smršao 115 kg i skuplja novac za uklanjanje kože

Sve je moguće

Smršao 115 kg i skuplja novac za uklanjanje kože

Jedan od živih dokaza da je sve moguće napraviti uz čvrstu volju je Jack Towels, mladi momak koji se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Victoria's Secret anđeli bez fotošopa

Prirodne ljepotice

Victoria's Secret anđeli bez fotošopa

Mnogi se pitaju kako supermodeli okupljeni u najelitniju grupu nazvanu Victoria's Secret angels uopšte...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži fotogaleriju

Komentari (0)