Plank- kako se tijelo mjenja za samo 2 minuta - Body.ba

Fizički i psihički

Plank- kako se tijelo mjenja za samo 2 minuta

Piše: A. Ibišević

Utorak, 09.10.2018.

Ovaj test fitness influencerice podrazumijeva  držanje planka po dvije minute, svaki dan kroz 2 sedmice. Testirali su kako će ova navika utjecati na psihički i fizički razvoj. 

Moraš ga prilagoditi sebi 

Prvi savjet kod ovog izazova jest da vježbu prilagodiš sebi. Iako se ovdje radi o dvominutnom izazovu (koji je izuzetno težak kad je plank u pitanju), ti ga možeš skratiti do one mjere do koje misliš da možeš izdržati svaki dan.  Također, kako se plank može izvoditi na više načina, izaberi hoćeš li ga raditi na podlakticama ili iz položaja skleka, ovisno o tome u kojem položaju možeš dugo ostati, a da pritom ne narušavaš pravilni položaj tijela.

Neće postati lakše 

Iako ćeš raditi ovo dvij sedmice, svakako neće postati lakšim. Osjetiš li da ti je lakše za izvoditi nakon nekog vremena, probaj prebaciti položaj na podlaktice, pa tako držati dvije minute - ali uvijek pravilno.

Osjećat ćeš se jačom za vrijeme ostale tjelovježbe

Aktivacijom abdominalnih mišića u planku jača se i dio core-a, iz kojega  izlazi veća snaga za obavljanje ostalih vježbi za tijelo. Od treninga snage do kućnog bicikla, sve bi trebalo ići puno lakše jer ćeš biti snažniji tamo gdje izdržljivost izvire. 

Dvije minute su puno moćnije nego misliš  Svaka minuta u tvome danu može biti iskorištena za nešto moćno. Nešto što sada radiš imat će utjecaja na tebe sada i u budućnosti. Razmisli o tome što i kako radiš i koliko malo toga može značiti puno.

Naučit ćeš o važnosti malih ciljeva

Kada da postavimo velike ciljeve u životu, čest zaboravimo na važnost malih koji su zaslužni za ispunjavanje tih velikih. Ovo je lekcija o tome kako ne treba zanemarivati nešto ako kratko traje ili ne zahtjeva puno od tebe. 

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


BlaBla

>Svijet se zgrožava zbog objava fitness blogerke

Želi biti slobodna

Svijet se zgrožava zbog objava fitness blogerke

Fitnes blogerka Morgan Mikenas osjećala se slobodnom da objavi neke "neuobičajene" fotografije, ali naišla je...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Smršao 115 kg i skuplja novac za uklanjanje kože

Sve je moguće

Smršao 115 kg i skuplja novac za uklanjanje kože

Jedan od živih dokaza da je sve moguće napraviti uz čvrstu volju je Jack Towels, mladi momak koji se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Victoria's Secret anđeli bez fotošopa

Prirodne ljepotice

Victoria's Secret anđeli bez fotošopa

Mnogi se pitaju kako supermodeli okupljeni u najelitniju grupu nazvanu Victoria's Secret angels uopšte...Pročitaj cijeli tekst Tekst sadrži fotogaleriju

Komentari (0)

>Do top forme bez ijednog kilograma manje

Atraktivna Christina

Do top forme bez ijednog kilograma manje

Christina Basil je atraktivna djevojka koja je svoj hobi pretvorila u unosan posao, a sve je krenulo upravo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)