1 1/4

Razlog br. 1: Mrtvo dizanje je najbolja vježba za snagu i tjelesnu formu

Razlozi zašto bi žene morale raditi mrtvo dizanje
Razlozi zašto bi žene morale raditi mrtvo dizanje

Mrtvo dizanje bi se svima trebalo naći na vrhu liste vježbi za snagu i tjelesnu formu, jer se radi o vježbi koja izvođena sa pravilnom tehnikom ne samo da neće naštetiti zglobovima koliko god strašno izgledala, već će snažno ojačati mišiće donjih leđa, zadnjicu i zadnje lože. Istovremeno, kod izvođenja ove vježbe učešće će imati i svi ostali mišići tijela, pa je prava šteta preskakati sve beneficije koje ona nosi.

Ono na šta treba posebno obratiti pažnju je pravilna forma izvođenja mrtvog dizanja, a za što se treba pripremiti gledanjem videa ili jednostavnim traženjem pomoći od trenera ili iskusnijih vježbača.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak