Kako do punijih usana bez operacije? - Body.ba

Prirodna ljepota

Kako do punijih usana bez operacije?

Piše: Body.ba

Utorak, 15.01.2013.

Kako do punijih usana bez operacije?

Muškarci širom svijeta obožavaju žene punih usana, dok djevojke sanjaju o povećanju usana prirodnim putem, bez operacija ili implantata. Nije rijedak slučaj da žene postanu depresivne zbog veličine i oblika svojih usana, a nerijetko se riješenje ipak traži kod hirurga.

Međutim, operacija sigurno neće biti vaš izbor ukoliko ste otkrili čitav niz drugih, prirodnih trikova koji će vam pomoći da svoje usne učinite punijim i senzualnijim. Ovo je posebno važno ako imamo u vidu kako operacija često može dati i neželjene rezultate i dovesti do nakaradnog izgleda, ali i praznog računa u banci.

Neke žene, i mlade i stare, koje su odgovor potražile u filerima kojima su promijenile veličinu i izgled svojih usana,  zažalile su zbog svoje bropletosti. Često tijelo loše reaguje na filere, ali nije rijedak slučaj ni da same žene ne budu zadovoljne konačnim rezultatom. Ne dopustite sebi da uđete u ovu neslavnu statistiku.

Dobro je da želite biti zadovoljni svojim izgledom, ali je još bolje naučiti da cijenite, iskoristite i usavršite ono što već imate, bez vještačkih izmjena i operacija. U ovom tekstu otkrivao vam trikove koji će vaše usne učiniti prelijepim bez operacije i uz daleko nižu cijenu.

Koristite zaštitu od sunca

Ovo nije brza korekcija, već dugotrajna investicija. Sunce uzrokuje bore. Zato uvijek na njih stavljajte zaštitu od sunca. Svakako, ne zaboravite ni na kožu oko usana i usporićete i boranje tog područja. Bez obzira da li imate 20 ili 60 godina, ovo MORATE raditi.

Hidrirajte usne

Ako image suhe usne one vjerovatno izgledaju i tanko, a ne puno i poželjno kao što sanjate. Hidriranje usana izvana i iznutra pomoći će vam da postignete taj izgled.

Pijte vodu! To je najlakši način da hidrirate cijelo tijelo. Iako nauka još uvijek nema siguran odgovor na to da li ovo pomaže i hidriranju kože, sasvim je sigurno da štetiti ne može.

Ako nise ljubitelj obične vode, izrežite voćku u bokal vode i odložite ga u frižider. Sok od voća daće ukus vodi, a svi prirodni sastojci ostaće u njoj. Sokovi iz supermarketa nisu zamjena za vodu.

Olovka za usne

Olovku za usne često zaboravljate ubaciti o svoju komzmetičku torbicu. Većina žena, staviće karmin i izaći kroz vrata neshvatajući potencijal koji se krije u toj jednostavnoj olovci.

Ako kupite olovku koja je jednake boje kao i vaš karmin i pažljivo iscrtate oblik usana automatski ćete stvoriti iluziju većih usana. Sjajna stvar u vezi olovke je to što ostaje na usnama dugo vremena i može se koristiti sa karminom, sjajilom ili bez ičega drugog.

Uvijek držite usne sjajnima

Usne koje se sjaje dramatično mogu promijeniti vaš izgled, od dosadne djevojke do prelijepog stvorenja. Obavezno stavite malo sjajila preko karmina i olovke prije nego što izađete iz kuće.

Aplicirajte tanak sloj sjajila na rubove usana i to će im dati daleko puniji izgled.

Četkica za zube

Lagano četkanje usana suhom četkicom za zube uklanja mrtvu kožu i usnama daje divnu, nježnu teksturu, ali će od toga usne i lagano zabriditi.

Zbog blagog otoka sune će automatski izgledati većima. Dodajte još malo olovke i sjajila i izgledaće fasntastično.

Trikovi iz kuhinje

Stavite malo iritirajućih začina na usne. Biber ili cimet učiniće čudo sa vašim usnama. Oni će blago iritirati kožu zbog čega će krv pojuriti u vaše usne i učiniti ih punijim satima. Ove začine možete dodati i u sjajilo. Samo dobro protresite bočicu prije upotrebe.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Vježbate a ne mršate? Saznajte gdje griješite !

Ključ za uspjeh

Vježbate a ne mršate? Saznajte gdje griješite !

Ključ za uspješan gubitak kilograma je u raznovrsnosti kada su vježbe u pitanju i što manjem broju grešaka...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Održano prvo izdanje AUDI BORN2SKI Business Race

Skijaški spektakl

Održano prvo izdanje AUDI BORN2SKI Business Race

Više od 130 takmičara okupilo se jučer na prvom izdanju AUDI BORN2SKI poslovne trke u idiličnom ambijentu...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Brzinski napitak koji će vam "otključati" probavu

Super moćni napitak

Brzinski napitak koji će vam "otključati" probavu

Naš tanjir je ključ do lijepog i zdravog tijela, glatke kože i blistave kose. Ovoga puta pri tome ne mislimo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)