Njega kože oko očiju - Body.ba

Savjeti

Njega kože oko očiju

Piše: Body.ba

Četvrtak, 12.09.2013.

Njega kože oko očiju

Godine ne možemo zaustaviti, ali sa pravilnom njegom možemo zadržati zdrav i sjajan ten. Koža oko očiju je tanja i ima manje masnoća, pa je zbog toga više podložna nastanku bora. Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta uz koje možete zadržati elastičnost i svjež izgled ovog jako osjetljivog područja na licu.

- Bitno je oči zaštiti od UV zračenja. Praktikujte da nosite naočale za sunce na dnevnoj svjetlosti. Ali, ipak ne bilo kakve, već one malo kvalitetnije koje ispunjavaju svoju osnovnu namjenu, a to je zaštita očiju od štetnih sunčevih zraka.

- Trebate znati tip vaše kože. Ako imate masniju kožu, dobro će vam doći da lice čistite vodom od ruže, naročito prije spavanja. Ali, ako ipak imate suhu ili normalnu kožu, svakako će vam biti potrebna hidratacija.

- Izaberite odgovarajuću kremu za kožu oko očiju. Ova krema treba biti izvor prirodnih peptida. Oni će pomoći koži da proizvodi puno više kolagena i elastina. Isto tako, jača ćelije kože i spriječava nenadanu degeneraciju strukture kože.

- Unosite hranu bogatu vitaminima A i C. Ovi vitamini su dobri za kožu oko očiju jer obnavljaju oštećena tkiva. Ti vitamini su dobri i za vid, kao i za zaštitiu od negativnih UV zraka.

- Izbjegavajte da češete oči. Ovo oštećuje osjećajna tkiva i umanjuje cirkulaciju krvi oko očiju.

- Ne perite oči vodom na grub način. Ako svakodnevno koristite sočiva, nemojte zaboraviti da koristite specijalni rastvor koji je namjenjen samo za sočiva.

- Izbjegavajte korišćenje jakih hemikalija. Oni suše kožu oko očiju i štete samim očima.

- Konzumirajte jako puno vode.

- I svakako, nemojte zaboraviti dobar i kvalitetan san. Za vrijeme spavanja, lice se znoji i bore se zbog vlage na neki način "peglaju" a lice se regeneriše i izgleda mlađe.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Seksi Ukrajinka neobičnim ritualom mami uzdahe

Za zategnut izgled

Seksi Ukrajinka neobičnim ritualom mami uzdahe

Inna Vladimirskaya se kupa gola u jednoj od najhladnijih rijeka u Europi i tvrdi da je tako zadržala svoj...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Skrivene šećerne bombe za koje niste znali

Mislite da nije nezdravo

Skrivene šećerne bombe za koje niste znali

Kod kupovine namirnica, nažalost postoji opće pravilo da sve što je zapakovano - obično ima i mnogo šećera u...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Dečko je moli da stane s plastičnim operacijama

Da li je pretjerala?

Dečko je moli da stane s plastičnim operacijama

Ime Scarlett Moffat ne znači nam puno. Ona je 27-ogodišnja britanska TV voditeljica i zvijezda manjeg...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)