Kako prilagoditi frizuru obliku lica? - Body.ba

Koja je frizura najbolja?

Kako prilagoditi frizuru obliku lica?

Piše: Body.ba

Nedelja, 03.11.2013.

Kako prilagoditi frizuru obliku lica?

Kada je riječ o frizurama, moda ne igra veliku ulogu, iako svaka nova sezona zahtjeva minimalno prilagođavanje. A taj minimum zavisi od nekoliko preduslova. Kako biste izabrali frizuru koja će biti moderna, nije dovoljno samo da u nekom časopisu nađete frizuru koja vam se sviđa. Oblik lica, kvalitet i gustina kose, boja, dužina pa čak i način života treba da bude uzet u obzir kada se odlučujete o novoj frizuri.

Kvalitet kose
U zavisnosti od toga koliko kose imate na glavi i kakav je njen kvalitet, vi spadate u jednu o ovih kategorija - rijetka, bogata i gusta kosa.

Onima koji imaju rijetku i ravnu kosu, savjetujemo da se konsultuju sa dermatologom i da pronađu najbolju terapiju kako bi spriječili prijevremeno gubljenje kose. Dermatolog će vam pomoći u odabiru pravilnog šampona, savjetovat će vas o pravilnoj ishrani i o preparatima za kosu kao što su gel, vosak, pjena, lak i drugi proizvodi. Trebate izbjegavati duge kose, jer izgledaju mrtvo i neuredno, kratka vam je kosa najbolje riješenje.

Bogata kosa znači da postoji savršen odnos između boje dlake i gustine kose. Kosa je zdrava, pa možete uživati u frizuri srednje dužine, možete je ostaviti da raste i da eksperimentišete sa njom.

Gusta kosa je siguran pokazatelj da nikada nećete ostati bez nje, a ni bez žene koja voli muškarca sa dugom i gustom kosom. Ono što je nezgodno jeste težina ove kose i njeno kontrolisanje. Najlakše su kratke frizure jer su najbolje riješenje. Ali, ukoliko se odlučite da je pustitie, imajte na umu da trebate jako paziti na sam izgled i higijenu, da ne bi izgledala kao na nekom ko je nikad ne pere.

Oblik lica
Razlika između muškog i ženskog lica je ta što su muške crte puno oštrije i crte su puno izraženije. Kosti vilice su one koji najviše utječu na izgled muškog lica i kod većeg dijela muške populacije su jako izražene. Svakako postoje oni koji imaji zaobljeno lice, pa i oni koji imaju kockasto, ali se vremenom i zbog kilograma zaobli.


Četiri oblika lica:
- Ovalno
- Zaobljeno
- Kockasto
- Špicasto

Sa posljednja dva oblika lica pristaju skoro sve frizure. Oni koji imaju zaobljeno i ovalno lice imaju problem sa frizurama. Zato, trebate izbjegavati frizure srednje dužine, frizure koje zaobljuju lice i kratke frizure uobičajnog izgleda. Vi želite izdužiti lice i najbolje ćete postići to sa frizurom koja će sa strana biti kraća, a gore duža, po mogućnosti da je dižete gelom ili voskom.

Kada je riječ o muškarcima kockastog lica, poenta je da se ublaže crte lica. Savjetujemo da ne podižete kosu ka gore, jer ćete tako samo izdužiti svoje lice. Spustite je. Pokušajte sa dužom kosom, ili skroz kratkom frizurom.

Način života
Najvažnije pri izboru frizure je način života, tačnije tempo kojim živite. Moderne frizure zahtjevaju vrijeme i održavanje, redovne posjete frizeru, povremeno improviziranje, praćenje trendova i ekperimentisanje. Da ne spominjemo silne preparate za kosu. Zato, razmislite o vašim mogućnostima i tek se onda odlučite.

kako , bolje reci koju frizuru ja da furam ,posto mi je glava malo veca neg inace :D pa da vizuelno igleda manja :) ???

- dogma

Petak, 29.11.2013. 12:03,

Prijavi neprimjeren komentar


  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Savjeti šampiona koji će vas dovesti do zvijezda

Kada najjači savjetuju

Savjeti šampiona koji će vas dovesti do zvijezda

U svijetu bodybuildinga IFBB PRO takmičari su glavni momci, a oni koji zakorače na najveću binu i takmiče se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Balerine otkrile trikove svog vitkog izgleda

Nije teško primijeniti

Balerine otkrile trikove svog vitkog izgleda

Svijet baleta zasniva se na mnoštvu standarda i striktnih pravila. Postoji čak i specijalna formula kojom se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>5 recepata za zdrave tortilje

Zdravi zamotuljci

5 recepata za zdrave tortilje

Tortilje su jedan od najtraženijih i mnogima najdražih zdravih obroka. Ideja za njihovu pripremu je doslovno...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)