Kakva brada se ženama najviše sviđa kod muškaraca? - Body.ba

Ispitano 8500 žena

Kakva brada se ženama najviše sviđa kod muškaraca?

Piše: Selma

Četvrtak, 15.02.2018.

Kakva brada se ženama najviše sviđa kod muškaraca?

Dobra vijest za sve muškarce koji mrze brijanje: žene vole dlakave muškarce, otkriva nova australska studija. Za potrebe istraživanja, više od 8500 žena gledalo je fotografije muških lica koja su bila obrijana, bradata ili s dvodnevnom bradom. Zatim su ih ocjenjivale na temelju seksualne privlačnosti.

Muškarci s bilo kakvim dlakama na licu – bradati ili s dvodnevnom bradom, ocijenjeni su kao 15 do 20 posto atraktivniji od svježe obrijanih muškaraca. Dlake na licu su znak muževnosti, kaže autorica studije dr. Danielle Sulikowski, profesorica psihologije na sveučilištu Charles Sturt u Australiji.

Sve se svodi na urođene instinkte: brada i brkovi odaju dojam snažnog, dominantnog muškarca koji je bolji partner iz evolucijske perspektive. Ako želite da vas žene primijete, držite se dvodnevne bradice – žene su tom izgledu dale najveću ocjenu.

To je vjerojatno zato što je riječ o zlatnoj sredini, kaže Sulikowski. Brada ih uzbuđuje, ali želi vidjeti i lice koje se iza nje skriva. Kako bi postigli savršen izgled vodite se ovim savjetima:

1. Izaberite trimer za bradu s ugrađenom zaštitom.

2. Uklonite sve dlake koje strše. Maknite zaštitu s trimera i okrenite ga tako da su oštrice prema dolje. Obrijte vrat do Adamove jabučice, a zatim i sve dlake koje su ispod nje. Laganim pokretima ujednačite bradu i izbjegnite grube linije.

3. Ako vam brada raste visoko na obrazima, obrijte ili podrežite bradu na tom području, tako da vam brada započinje ispod jagodičnih kostiju, paralelno s linijom vilice.

4. Dlake iznad usne obrijte tako što ćete poravnati trimer s vrhom gornje usnice i podrezati brkove da budu milimetar ili dva iznad usnice.

5. Okrenite trimer tako da su oštice okrenute prema gore i odaberite željenu dužinu. (Ako niste sigurni izaberite 6 mm ako ste tamnokosi ili 12 mm ako imate svjetliju kosu.) Ostatak brade skratite na tu dužinu. Kada podrezujete zulufe, prestanite sa skraćivanjam tamo gdje se brada spaja s nosom.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>5 odgovora zašto ne možete razviti velike bicepse

Najpoželjniji mišići

5 odgovora zašto ne možete razviti velike bicepse

Bicepsi su bez ikakve sumnje najpoželjniji mišići kod muške populacije, na čijem se razvoju radi čak i više...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Svježe i sušeno voće je kalorijski neuporedivo

Nevjerovatna razlika

Svježe i sušeno voće je kalorijski neuporedivo

Voće u svježem i sušenom obliku se toliko razlikuje i po okusu i po nutritivnim vrijednostima da nekada...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Dizanje tegova unapređuje naše živote - evo i kako

11 značajnih faktora

Dizanje tegova unapređuje naše živote - evo i kako

Bez ikakve sumnje, dizanje tegova predstavlja jednu od najboljih fizičkih aktivnosti kojima se ljudski...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)