Vodič za novopečene brke - Body.ba

Odaberi i održavaj

Vodič za novopečene brke

Piše: Body.ba

Utorak, 15.01.2013.

Vodič za novopečene brke

Ako ste jedan od onih koji žele izgledati muževnije sa brkovima, nemojte se u tu avanturu upustiti ako niste pročitali par osnovnih pravila i savjeta. U protivnom, rizikujete da izgledata kao jeftina retro porno zvijezda ili direktor neke od socijalističkih radnih organizacija iz '87. godine.

Razmišljajte o obliku svog lica

Kao i košulja ili sako, ni svaki brkovi neće pristajati svakom muškarcu. Brkovi su vrlo lična stvar. Oblik i gustina zavise od osobe do osobe. Za uglasto lice preporučuju se gusti brkovi koji širinom prelaze rubove usana. Sa druge strane, osobe sa ovalnim licem trebale bi ići sa blago trouglastim oblikom brkova i srednjom širinom.

Počnite sa bradom

Dok puštate brkove, obavezno puštajte i bradu. U prelaznom periodu izgledaćete jako smiješno sa polupopunjenim brčićima, a bez bilo kakvog brijanja sebi otvarate različite opcije. Zaboravite na brijanje dok na licu ne sakupite dovoljno materijala sa kojim možete raditi. Tek onda možete birati oblik i gustinu brkova koji će vam najbolje stajati.

Pripremite alatke

Ako već nemate brijač sa samo jednom oštricom, nabavite ga. On će vam biti ključni alat pri održavanju oblika brkova. On je dovoljno mali i okretan da možete pristupiti svakom mjestu na licu i precizno pogoditi uglove. Osim toga, biće vam neophodne i male makaze kako biste rezali predugačke dlake u brkovima. 

Odvojite vremena za održavanje

Većim dijelom vremena, brkovi sami sebe održavaju. Nema tu previše posla. Ali, ipak ga ima. Ne dopustite brkovima da podivljaju i počešljajte jednom dnevno. Nije loše imati ni vosak za brkove, pogotovo ako su duži i treba ih oblikovati. Jednom sedmično brkove je potrebno podšišati. Upamtite, brkovi se uvijek šišaju suhi, jer se čine dužima kad su mokri.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Da, možete jesti ugljikohidrate i imati trbušnjake

Top savjeti

Da, možete jesti ugljikohidrate i imati trbušnjake

"Pazi trbušnjake onog tipa – sigurno već godinama ne jede ugljikohidrate." Vjerovatno stalno slušate ovakve...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Savjeti šampiona koji će vas dovesti do zvijezda

Kada najjači savjetuju

Savjeti šampiona koji će vas dovesti do zvijezda

U svijetu bodybuildinga IFBB PRO takmičari su glavni momci, a oni koji zakorače na najveću binu i takmiče se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Balerine otkrile trikove svog vitkog izgleda

Nije teško primijeniti

Balerine otkrile trikove svog vitkog izgleda

Svijet baleta zasniva se na mnoštvu standarda i striktnih pravila. Postoji čak i specijalna formula kojom se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)