MA3GENIX - Snaga 14 gena za mlađi izgled - Body.ba

Afrodita za zdravu kožu

MA3GENIX - Snaga 14 gena za mlađi izgled

Piše: Sponzorisani članak

Ponedeljak, 07.11.2016.

MA3GENIX - Snaga 14 gena za mlađi izgled

Godina izlaganja suncu bez zaštite, određene životne navike i starenje mogu narušiti vitalnost kože, što dovodi do stvaranja prijevremenih bora u trokutu ljepote  - oči, usta i brada. MA3GENIX je nova, ekskluzivna linija kozmetičkih proizvoda za njegu zrele kože iz Kozmetike Afrodita, čija promocija je upriličena danas u Sarajevu.

Kritički pogled u ogledalo često je za žene nemilosrdan, jer pokazuje bore i razne druge znakove starenja kože. U vrijeme kada mladost i savršen izgled postaju sve važniji, sve veći broj ljudi odlučuje se za estetsku kirurgiju. Ali, šta je s milionima žena koje vole i cijene ljepotu, ali koje nemaju novac za precijenjene tretmane ljepote ili ne žele snositi rizik estetske kirurgije? Srećom, na tržištu je sve veći broj profesionalne i pristupačne kozmetike protiv starenja, a u koje spadaju i tretmani za kućnu upotrebu. Prema podacima, 73 posto žena koristiti upravo ovu vrstu kozmetike, koja sprečava starenje i smanjuje već postojeće bore.

Kozmetika Afrodita lansiranjem nove linije, pod nazivom MA3GENIX, pridružila se kompanijama koje kroz inovacijska i naučno utemeljena rješenja omogućavaju naprednu njegu kože u vlastitom domu. Linija MA3GENIX samo u 14 dana vraća elastičnost i zaglađenost kože, pruža trenutačan osjećaj preporođene kože i osigurava vidljiv učinak i sve to zahvaljujući naprednoj formulaciji za zaglađivanje bora, koja snažno učvršćuje i poboljšava strukturu kože. Naime, pojava linija i bora na koži rezultat je neorganiziranosti ekstracelularnog matriksa (ECM), koji se odnosi na količinu i kvalitetu njegovih glavnih dijelova: kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Sinteza tih molekula regulira se pomoću linije MA3GENIX, s kojom se nakon nanošenja na kožu reaktivira 14 gena, koji učestvuju u obnavljanju ekstracelularnog matriksa i omogućuju vidljivu transformaciju kože. Linija se temelji na prirodnom i za okoliš prihvatljivom sastojku MATRIGENICS, koji se dobiva iz alge Undaria pinnatifida. Smeđa makro alga s reproduktivnim stablom, poznatim kao Mekabu, sadržava reproduktivne stanice alge s dragocjenim učincima pomlađivanja. Upotrebljava se i kao hrana, najviše u japanskoj kuhinji.

Prema riječima osnivača kompanije Kozmetika Afrodita, Danice Zorin Mijošek, zahvaljujući ovoj naprednoj tehnologiji otvoren je put ženama koji vodi do ljepote, ali i samopouzdanja i dobrog osjećaja te dodala - „Izazov koji je pred kozmetičkim kompanijama je prije svega kako koncentrirati veliko znanje i iskustvo te želju da se kupcima omogući prirodna kozmetika u formule krema i drugih preparata za široki spektar potreba korisnika. Vjerujem da smo s linijom MA3GENIX uspjeli razviti upravo takvu formulu, za specifične potrebe zrele kože, koja na potpuno prirodan i vrlo učinkovit način rješava preuranjenu pojavu bora i koja vraća mladenački izgled kože koji svaka žena zaslužuje“.

***

Kozmetika Afrodita vodeća je slovenska kozmetička kuća, koja visokokvalitetnim kozmetičkim proizvodima i uslugama već 46 godina dosljedno zadovoljava želje, potrebe i očekivanja krajnjih i profesionalnih korisnika (kozmetički i frizerski saloni te wellness i spa centri). Sinonim je za učinkovitu, prirodnu, povjerenja vrijednu kozmetiku te korisnicima i okolišu prilagođenu robnu marku.

Kompanija proizvodi više od 600 kozmetičkih proizvoda, razvijenih na osnovu vlastitog znanja te visoke i konstantne kvalitete, a uključuje proizvode za njegu lica, tijela i kose. Kozmetika Afrodita nudi proizvode od pretežno prirodnih sastojaka, a kvalitetu osigurava 130 zaposlenih različitih struka za kupce na 20 različitih tržišta. S dva Beauty centra Afrodita i Dermatološkom ambulantom Afrodita, svakodnevno pruža i kozmetičke usluge te usluge medicinske i estetske dermatologije.

Ono što Kozmetiku Afrodita stavlja u sam vrh je što su svjesni ekološke odgovornosti i stoga posebnu pažnju posvećuju očuvanju prirodnog okoliša - neprestano se trude poboljšati ekološke aspekte poslovanja i racionalne potrošnje energije, sirovina i drugih prirodnih izvora. Time teže uspostavljanju ravnoteže u zaštiti okoliša, jer je to faktor koji direktno utiče na vanjsko i unutarnje zdravlje naše kože.

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Top 3 vježbe u vodi - za seksi ljetnu figuru!

Obavezno isprobajte

Top 3 vježbe u vodi - za seksi ljetnu figuru!

Vježbajući u vodi jačamo zglobove i mišiće zbog otpora koji voda pruža, a istovremeno tijelo u vodi teži samo...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Nutriblast za novi dan

Nutribullet ekstraktor

Nutriblast za novi dan

Jeste li ljubitelji ukusnih, vitaminskih nutrinapitaka tokom ljetnih mjeseci? Zato vam donosimo super recept...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Šta se događa kad uzimate steroide?

Ne budite naivni!

Šta se događa kad uzimate steroide?

Suprotno uvriježenom muškom mišljenju, veće nije uvijek bolje - posebno kad je riječ o mišićima “uzgojenim”...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)