Retro Pin Up - novi trend šminkanja - Body.ba

Retro look

Retro Pin Up - novi trend šminkanja

Piše: Body.ba

Utorak, 14.01.2014.

Retro Pin Up - novi trend šminkanja

Zavodničke oči, čist i svjetao ten i naglašene usne su osnevne karakteristike ovog glamurnoznog Pin Up stila šminkanja. Šminkanje u ovom stilu datira još od sredine prošlog vijeka, koje je u Hollywoodu asociralo na glamurozan život. Iako je lice sofisticirano i glamurozno, ovaj stil nije rezervisan samo za večernje i svečane prilike. Može biti i vaš dnevni izbor.

Za Pin Up šminkanje je jako bitna podloga. Ispod očiju i na vrhovima jagodina nanesite korektor koji je svjetliji od pudera i dodatno sjajni puder kako bi istakao ove dijelove. Korektor nanesite i na podočnjake. Za svjež pogled na početku donjih trepavica nanesite bijelu olovku sa sedefastim sjajem, i nježno razmažite prstima.

Lice osvježite sa tečnim puderom koji treba biti iste nijanse kao vaš ten, a preko njega nanesite odgovorajući kameni puder. Na jagodice nanesite malo crvenog rumenila. Na očne kapke prvo stavite podlogu za sjenilo. Sa tušem za oči ili olovkom izvucite liniju iznad gornjih trepavica. 

 
 
 Zatim na gornji kapak nanesite malo mat bijelog sjenila, a smeđe sjenilo nanesite na uglu gdje se spajaju gornju i donji kapak. Maskaru nanesite u dva ili tri sloja. Za upečatljiv pogled možete staviti i vještačke trepavice. 
 
Sa olovkom za usne prvo iscrtajte usne, a na kraju nanesite crveni ili rozi karmin koji može da bude u tamnijoj nijansi. U video vam donosimo detaljan tutorijal šminkanja u Pin Up stilu. 
 
 

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

  • Želim primati obavijesti na e-mail za nove komentare


IZDVOJENE TEME

>Da, možete jesti ugljikohidrate i imati trbušnjake

Top savjeti

Da, možete jesti ugljikohidrate i imati trbušnjake

"Pazi trbušnjake onog tipa – sigurno već godinama ne jede ugljikohidrate." Vjerovatno stalno slušate ovakve...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Savjeti šampiona koji će vas dovesti do zvijezda

Kada najjači savjetuju

Savjeti šampiona koji će vas dovesti do zvijezda

U svijetu bodybuildinga IFBB PRO takmičari su glavni momci, a oni koji zakorače na najveću binu i takmiče se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Balerine otkrile trikove svog vitkog izgleda

Nije teško primijeniti

Balerine otkrile trikove svog vitkog izgleda

Svijet baleta zasniva se na mnoštvu standarda i striktnih pravila. Postoji čak i specijalna formula kojom se...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)