2 2/10

2. Pronalazak prave veličine

Kako odabrati bicikl?
Kako odabrati bicikl?

Ako se prilikom kupovine odabere bicikl pogrešne veličine, to će voditi do osjećaja neugodnosti u svakoj vožnji i zahtijevat će dosta više vremena za navikavanje. Uz to, mogući su i bolovi u vratu, leđima i druge povrede izazvane stresom nastalim zbog loše poze tijela, kao i slabiji balans prilikom vožnje.

Komponente koje određuju veličinu bicikla su:

- Veličina okvira

- Sjedalo

- Položaj pedala

- Visina guvernale

Prvi korak je provjera sopstvene visine i shodno tome pronalazak idealne veličine okvira. Položaj guvernale/upravljača, na nekim biciklima se može prilagođavati, ali je dosta čvršće kada je to fiksno. Visina bi trebala biti kao i visina sjedala, radi pružanja najboljeg osjećaja.

Postoji mnogo dostupnih brošura prema kojima se na jednostavan način može pronaći idealna veličina rama za svakoga.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak