1 1/5

Cimet

5 najefikasnijih "pržilica" masnog tkiva
5 najefikasnijih "pržilica" masnog tkiva

Potvrdu o pozitivnom utjecaju cimeta dokazala je skandinavska studija u kojoj su volonteri jeli puding od riže obogaćen s tri grama cimeta te proizvodili manje inzulina nakon jela nego oni koji su ga jeli bez tog mirisnog začina.

A kako je inzulin hormon koji višak šećera pretvara u masnoću, tako je i pomoć pri gubitku kilograma. Snižavanje nivoa šećera u krvi tako usporava metabolizam i produžuje osjećaj sitosti.

Savjet: Jednu kašičicu cimeta dnevno pomiješajte s jogurtom, voćem i žitaricama ili čak s kafenim napitkom. Posebno je djelotvorno konzumirate li je nakon obroka.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak