1 1/4

1. Rano pokretanje metabolizma

Uredski posao i ostanak u formi: Ipak je moguće!
Uredski posao i ostanak u formi: Ipak je moguće!

Da bi izgledali dobro i bili zdravi, ljudi moraju pokrenuti metabolizam i održavati ga konstantnim tokom dana. Dakle, kvalitetan i jak doručak je temelj, pa bi trebao sadržavati prvenstveno složene ugljikohidrate koji uz kombinaciju sa malo proteina osiguravaju energiju satima kasnije.

Komentari (1)

Ako samo UH pojedes za dorucak, bices gladan za sat-dva i jedva izdrzati na poslu. A saka badema u tom slucaju ce samo odmoci. Ne slazem se ni sa cim navedenim, osim makar 2l vode dnevno.
Ja doruckujem u 6 ujutru. Ustanem rano samo zato da bih mogla jesti prije posla. I to ne UH nego jaja na puteru, whey protein s kasikom mljevenog lana. Hljeb i peciva ni u kom slucaju. Do pauze na poslu kad ostali doruckuju meni je to vec drugi obrok. Obavezno pileca prsa sa salatom. Kod kuce vec imam spremno, opet obavezno protein i nerafinirane masnoce. Kokosovo ulje obavezno 15 min prije obroka.
1. nisam nikad gladna
2. smrsavila sam 10 kg u 3 mj
3. nisam se nikad bolje osjecala

Helena
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak