1 1/1

Efekat "brzih" dijeta na zdravlje

Zašto su "brze" dijete opasne po zdravlje
Zašto su "brze" dijete opasne po zdravlje

Analiziravši kroz četiri godine podatke skoro 10.000 osoba oba pola koje boluju od bolesti srca, a koje su životne dobi između 35 i 75 godina, istraživači čuvenog magazina su jasno zaključili da rigorozne i kratkoročne dijete imaju poguban efekat na zdravlje srca. Evo i zašto:

Među ispitanicima oni sa najvišim promjenama tjelesne mase tokom četverogodišnjih analiza, imali su čak 124 posto više smrtnih slučajeva od pacijenata čija je kilaža bila stabilna. Također, oni koji su često gubili i dobijali na težini, imali su 117 posto više srčanih napada i udara.

Tako je i ova grupa naučnika okupljena ispred zdravstvenog magazina New England Journal of Medicine, još jednom poručila ljudima širom svijeta da je za preveniranje srčanih oboljenja najvažnije redovno kretanje i održavanje zdrave tjelesne mase, te da za popravljanje tjelesne forme treba urediti kompletan pristup životnim navikama, ne samo mjesec, dva ili tri, jesti po nekim strogo određenim pravilima i onda se vratiti na staro.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak