1 1/4

Argumenti protiv kofeina

Energetska pića i sport: Koja su najbolja?
Energetska pića i sport: Koja su najbolja?

Vjerovatno ste već jako dobro upoznati sa najčešćim energetskim napicima kakvi su "Red Bull", "Burn", "Monster" i drugi, a po nivou kofeina koje sadrže, čak i znatan broj ostalih gaziranih pića se mogu klasificirati kao energetska pića.

Trkačima je važno da prije svega odaberu napitak koji zadovoljava energetske potrebe brze i velike potrošnje "goriva". U tom pogledu, kofein ne samo da nije dokazan kao tvar koja poboljšava performanse, već i djeluje kao jak diuretik, pa izvlačeći vodu iz ćelija pravi i kontra-efekat. Dakle, šta tačno treba tražiti?

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak