Uslovi korištenja - Body.ba

Portal, forum i ostali servisi

Uslovi korištenja

Uslovi korištenja se primjenju na sve sadržaje i usluge portala Body.ba i podložni su dole navedenim Uslovima korištenja i smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uslovima korištenja te ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Opis

Body.ba pruža mogućnost korištenja različitih sadržaja i usluga, a u skladu ovdje utvrđenim uslovima.

Sadržaj i promjene

Body.ba zadržava pravo promjene sadržaja, izgleda, ukidanja kao i promjene uslova korištenja portala kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio Body.ba portala bez obavezne prethodne najave. Body.ba nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Prihvaćanjem ovih uslova korištenja korisnik se slaže da će usluge Body.ba portala uključivati reklame, raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke Body.ba portala za obaviještavanje posjetioca/korisnika portala, a za normalno funcioniranje svih usluga i sadržaja portala Body.ba.

Body.ba portal se odriče bilo kakve odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz Body.ba portala ili je na bilo koji način vezana za korištenje Body.ba portala za bilo koje radnje korisnika/posjetioca upotrebom ili zloupotrebom sadržaja na Body.ba te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetiocu ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s upotrebom ili zloupotrebom korištenja sadržaja Body.ba portala.

Body.ba portal neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja usluga portala Body.ba.

Body.ba portal ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetioci te ne može garantovati tačnost, izvor ili kvalitetu takvog sadržaja.

Obaveze korisnika pri korištenju portala Body.ba

Korisnicima Body.ba portala slijedeći postupci su strogo zabranjeni i neprihvatljivi:

  • 1. Objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetioc zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • 2. Objavljivanje sadržaja koji je vulgaran, uvredljiv, prijeteći, rasistički, šovinistički i/ili pornografski te štetan na bilo koji drugi način i sadržaja koji krše postojeće BiH i/ili međunarodne zakone
  • 3. Lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge fizički ili pravne osobe
  • 4. Objavljivanje sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • 5. Manipuliranje informacijama kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koje se objavljuje ili šalje putem usluga Body.ba portala
  • 6. Svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične nalogarske datoteke i/ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • 7. Objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja
  • 8. Korištenje na bilo koji način Body.ba portala za slanje odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih obavijesti (tzv. spamanje)
  • 9. Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posjetilaca portala i korisnika

Registracija korisnika i posjetioca portala

Registracijom za usluge portala Body.ba korisnik dobiva podatke o korisničkom nalogu – korisničko ime i lozinku.

Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom nalogu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog naloga.

Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane zloupotrebom servisa portala Body.ba.

Body.ba portal nikada neće od korisnika tražiti korisničke podatke, a što se osobito odnosi na lozinku. Radi identifikacije prilikom pružanja pomoći korisnicima, Body.ba portal može tražiti e-mail adresu korisnika.

Autorska prava

Sadržaj na portalu Body.ba je zaštićen autorskim pravima. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Body.ba portalu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pismenog pristanka Body.ba portala. Također ne smiju se koristiti ni na jedan način koji može uzrokovati štetu Body.ba portalu ili bilo kojoj trećoj strani. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti Body.ba portal koristeći adresu dosupnu na portalu Body.ba. Sadržaj objavljen na portalu Body.ba smije se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu te uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te svakog navedenog ograničenja prava.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Body.ba portal se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetilaca Body.ba portala. Body.ba portal može prikupljati osobne podatke korisnika/posjetilaca samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci će se koristiti u svrhu informisanja korisnika, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika Body.ba portala kao i radi razvijanja što kvalitetnije pružanja usluge. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom.

Linkovi na druge web stranice i sadržaje dobiveni od korisnika

Body.ba portal sadrži veze (linkove), podatke i informacije do drugih Internet stranica i servisa. Te stranice nisu pod kontrolom Body.ba portala i Body.ba portal nije odgovoran za sadržaj tih stranica niti za veze (linkove) na tim stranicama te se kao takva odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Body.ba portal nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na Body.ba portalu te ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na Body.ba portalu.

Poslovni odnos između posjetilaca i oglašivača (što između ostalog uključuje korespondenciju, plaćanje, dostavu roba i usluga i sl.) na i izvan portala Body.ba isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetilaca i oglašivača te Body.ba portal nije odgovorn za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Body.ba portal nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju posjetioci portala Body.ba iako zadržava pravo da tijekom korištenja usluga portala Body.ba koristi neke od tih sadržaja u promotivne svhe usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.

Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiocima portala.

Ukidanje i zabrana korištenja usluga portala

Body.ba portal zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim uslovima korištenja i automatski ukinuti korisnički nalog registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih uslova korištenja.

Body.ba portal ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog naloga ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registrovan.

Strogo poštovati

Pravila Body.ba foruma

Body.ba forum je posvećen diskusijama o fitnessu, bodybuildingu, ishrani i zdravlju.

Forum je u privatnom vlasništvu portala Body.ba i na njemu vrijede pravila koja određuje vlasnik portala.

Na forumu nije dozvoljeno:

1. Psovke i bilo kakvo vrijeđanje članova foruma, administracije
2. Svi oblici vjerske, nacionalne, polne i rasne netrpeljivosti
3. Veličanje i opravdavanje protuzakonitih dijela, kao i pozivi na vršenje istih
4. Diskusija o političkim temama, te temama koje nisu vezane za tematiku body.ba portala
5. Poticanje mržnje
6. Spam
7. Udaljavanje sa teme (Off topic)
8. Ugrožavanja identiteta članova foruma
9. Prijetnje i pozivi na fizički obračun
10. Smišljeno miniranje diskusija na forumu

Da biste neometano koristili naš forum, slijedite jednostavna uputstva koja su u nastavku. Uputstva i pravila foruma kreirana su kako bi se boravak na našem forumu učinio što ugodnijim za sve posjetioce.

Pisanje

Ponašajte se kulturno i biraje rječnik kojim pišete. Suzdržite se od vrijeđanja i svađa. Ako postoji problem kontaktirajte nekog od moderatora.

Trudite se da vaši komentari budu sadržajni. Ono što pišete definiše vašu ličnost u očima moderacije i ostalih forumaša. Ne dopustite da vas smatraju glupanom koji nema ništa pametno za reći. Međutim, ako vam se to desi, sami ste krivi.

Na Body.ba forumu se piše latinicom ili ćirilicom kao zvaničnim pismima u Bosni i Hercegovini. Ukoliko ne poznajete jedno od ta dva pisma to je vaš problem. Zahtjevi za promjene pisma ili uvrede i diskriminacija na osnovu pisma koje forumaši koriste biće sankcionisani. Tekst napisan nekim drugim pismom (kineski znakovi, arabica, hebrejsko pismo...) će biti uklonjen sa foruma. Naslovi svih tema obavezno se pišu latinicom.

Prije otvaranja teme, pregledajte da ista ili slična već ne postoje. Ako nađete temu na kojoj se ono što želite reći uklapa, pišite tu radije nego da započnete novu temu. Teme otvarajte na podforumima na koje tematski pripadaju. Uvodni post je obavezan jer njime objašnjavate razlog pokretanja teme i njegov cilj uopšte, kao i svoje mišljenje o temi. Svaka tema koja nema veze s podforumom na kojem se nalazi, biti će premještena na prikladni podforum. Moderacija će procijeniti da li je tema dovoljno zanimljiva do ostane na forumu ili je po potrebi ukloniti.

Naslov teme mora zadovoljiti minimum dobrog ukusa i pismenosti, inače se edituje. Naslove ne pišite sa svim velikim slovima. Pokretač teme ima pravo tražiti zatvaranje vlastite, editiranje naslova, premještanje teme - u svrhu održavanja rasprave ili sprečavanja uništavanja teme. Teme posvećene pojedinim forumašima nisu dozvoljene.

CAPS LOCK – pisanje cijelih rečenica velikim slovima smatra se deranjem. Razmislite kada nešto naglašavate, a kada je to deranje.Takodjer se odnosi na postiranje velikim slovima, koristeći posebne komande za navedeno. Kreiranje prepoznatljivog stila pisanja koristeći velika slova tamo gdje nisu neophodna također nije dozvoljeno – deranje je deranje.

Reklamiranje drugih foruma, konkurentskih portala, proizvoda ili usluga koje se naplaćuju je zabranjeno.

Postoji podforum na kojem je dopušten chat. Zachatavanje ostalih podforuma gdje se pokušava voditi ozbiljnija diskusija će biti uklonjeno, a chateri sankcionisani.

Spam se briše, a spameri sankcionišu. Moderatori po slobodnoj procjeni odlučuju šta je spam, a šta nije i na osnovu njihove procjene spameri se sankcionišu. Spam nema veze sa dužinom posta, nego sa kvalitetom. Između ostalog, postovi tipa "potpisujem" ili oni koji sadrže samo smajlije smatraju se spamom.

Zabranjeno je postanje slika koje predstavljaju pornografiju, koje ne zadovoljavaju minimum dobrog ukusa te svi materijali, slike i simboli kažnjivi zakonom, uključujući veličanja raznih zločinačkih režima i zločinaca. Osim slika, zabranjeno je i postanje linkova na takve sadržaje. Ne toleriše se diskriminacija po polu, vjeri, nacionalnosti, dobi ili ičemu što vrijeđa pojedinca ili grupu ljudi.

Opstrukcija i pozivi na opstrukciju rada portala i foruma strogo je zabranjena.

Moderatori i administratori

Moderatori i admnistratori na forumu su forumaši jednaki kao vi, koji su zbog kvalitetnih diskusija i razumnih stavova zamoljeni da pomognu u održavanju foruma. Oni su tu da diskusije i boravak foruma učine ugodnijim za sve i svoje slobodno vrijeme dobrovoljno troše da bi pomogli i vama. Zato ih poštujte i cijenite njihov angažman.

Vrijeđanje moderatora donosi automatski trajni ban. Uplitanje u rad moderatora će biti sankcionisano.

Nemojte gubiti vrijeme tražeći banove za druge forumaše, zatvaranje tema, brisanje tuđih postova, isl. Za tako nešto postoji dugme “Prijavi post” (uzvičnik u trokutiću) putem kojeg ćete moderatorima skrenuti pažnju na post koji smatrate nekorektnim. Nakon što ste prijavili post za koji smatrate da nije korektan vjerujte moderatorima da će uraditi pravu stvar i opustite se. Nemojte kvariti teme komentarišući rad moderatora.

Kada moderator nekom korisniku blokira pristup Forumu, šalje mu i obavijest s razlogom i trajanjem blokade. Obavijest se ne šalje u slučajevima težeg spam materijala, kršenja pravila o najstrože zabranjenom sadržaju, objavi pornografskog sadržaja putem poruke na temi ili ikone i svih težih kršenja pravila, za koje je očito da se korisnik svojom voljom i svjesno odlučio oglušiti na jasna pravila kao što su gore navedena.

Moderator ima pravo da ukloni svaki post, bez obzira šta u njemu stajalo ukoliko procjeni da će taj post narušiti temu i odvesti je u off topic. Moderator se ohrabruju da ovo pravo i iskorištavaju.

Administratori i moderatori za svoj rad odgovaraju vlasnicima foruma, a ne forumašima i nisu dužni svoje akcije objašnjavati na forumu niti učestvovati u bilo kakvim diskusijama o njihovom radu.

Primjedbe na rad moderatora upućuju se prvo pp-om samom moderatoru, a ako stvar nije riješena adminu na pp. U pp-u navedite o kome se radi, šta je problem i stavite link na sporni topic. Sve privatne poruke bez linka, navedenih podataka o kome i čemu se radi se brišu.

Forumaši

Avatari i nickovi – zabranjena je pornografija, sve zakonom kažnjive slike i simboli. Avatar je ukras, nije neophodno da svaki forumaš ima avatar. Moderatori i administratori imaju slobodu da uklone bilo koji avatar za koji procjene da je neprikladan. Kod naziva accounta ukidaju se svi eksplicitno vulgarni i uvredljivi nazivi. Lažno predstavljanje nije dozvoljeno. Administratori neće na zahtjevi mijenjati nečiji nick. Ukoliko vam se više ne sviđa vaš nick, ugasite svoj profil i otvorite novi.

Potpis - ukoliko želite imati potpis, pokušajte izbjeći da u njemu stoji predugačak tekst. niko ne želi čitati vaš esej po stotinu puta. Linkove, slike, ili ASCII slike nije dozvoljeno ubacivati u potpis. Političke i religijske poruke u potpisu nisu dozvoljene. Potpis ne može imati više od 4 linije.

Osobni podaci – tuđi osobni podaci su sve informacije o imenu, prezimenu, datumu rođenja, adresi, broju telefona/mobitela, mailu - koje osoba NIJE sama iznijela na forumu i ne želi da ti podaci budu javno objavljeni. Objavljivanje takvih podataka sankcioniše se trajnim banom. Pod ovo spada i objavljivanje nečijeg IP-a. Izuzetak je kad forumaš sam objavi svoje podatke, te čestitanje rođendana.

Nije dozvoljeno korištenje više nickova, a za one koji to budu činili biće ugašeni svi nickovi koje koriste.

Privatne poruke

Zabranjeno je objavljivanje tuđih pp-a. Privatne poruke nemaju veze s Forumom, niko ih ne moderira i tamo ne spadaju. Ukoliko vas neko maltretira na pp, iskoristite opciju blokiranja korisnika, a ako se radi o težim prijetnjama - pošaljite nam screenshot tog pp-a. Objavljivanje nečije privatne poruke kažnjava se trajnim blokiranjem pristupa Forumu.

Disclaimer

Informacije sadržane na ovom forumu služe u svrhe općeg informisanja. Mišljenja, savjeti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na ovom forumu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne body.ba portala i sa tom činjenicom svako oslanjanje na takve infomracije je na vlastiti rizik.

Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. Ni u kojem slučaju body.ba portal neće biti odgovoran za gubitke ili štetu bilo kojeg oblika nastalim korištenjem informacija na ovom forumu.

Kroz ovaj forum možete se povezati na druge web stranice i forume koje nisu pod kontrolom body.ba portala. Mi nemamo kontrolu nad prirodom, sadržajem i dostupnost tih lokacija. Postojanje tih linkova na forumu ne mora nužno podrazumijevati preporuku ili podršku stavovima koji su izraženi u sadržajima tih linkova.

Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način mijenjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji dio body.ba foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite body.ba portalu ili članovima body.ba bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji dio u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje.BlaBla

>Kakva je razlika između bijelih i smeđih jaja?

Vjerovano ste se pitali

Kakva je razlika između bijelih i smeđih jaja?

Vrlo vjerovatno ste pitali kakva je razlika između jaja čija je oljupina potpuno bijele i smeđe-narandžaste...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Dokazano: Zumba je najopasnija vrsta plesa

Mnogo povreda

Dokazano: Zumba je najopasnija vrsta plesa

Istraživači sa Coventry Univerziteta sproveli su zanimljivu studiju o plesovima u kojoj je učestvovalo 450...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)

>Zašto je dobro igrati mali nogomet?

Zdravije nego što mislite

Zašto je dobro igrati mali nogomet?

Igranje malog nogometa, odnosno futsala, mnogima je najdraža rekreativna aktivnost. Historijat ovog sporta...Pročitaj cijeli tekst

Komentari (0)