1 1/6

Guranje brade

Kako ispraviti loše držanje?
Kako ispraviti loše držanje?

Guranje brade prema nazad, jednostavna je vježba koja pomaže popravljanju držanja, jačajući mišiće vrata. Može biti izvođena u sjedećem i stojećem položaju, a najbolje u kombinaciji "hvatanja" idealne poze držanja oslanjajući se leđima o zid.

Zabacite ramena unazad i lagano iz spustite. Dva prsta postavite na bradu, te laganim pritiskom gurnite glavu nazad. Zadržite se u krajnjoj poziciji par sekundi, te ponovite krug. Što se više ova vježba izvodi, efekti su bolji, a ono što joj ide u prilog, je to što se može izvoditi bilo kad i bilo gdje.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak