Da li proizvodite dovoljno testosterona?

Otkrijte sami

Brojni su razlozi zbog kojih muškarci trebaju voditi računa o nivoima produkcije testosterona u svome tijelu. Neka od pitanja direktno vezanih uz lučenje muškog polnog hormona su fizičke, a neka psihičke prirode. Tako se sa manjkom testosterona direktno povezuju depresivna stanja i manjak samopouzdanja, loša tjelesna figura sa mnogo masnih naslaga, a lanac problema seže sve do veze sa srčanim problemima pa i povećanim rizikom od dobijanja moždanog udara.

S druge strane, dobri nivoi ovog važnog hormona znače mnogo energije i dobrog raspoloženja, povećavanje mišićne mase i održavanje imunološkog sistema jakim. Uz brojne faktore kao odlike oba stanja, postoji pet stvari kojima sami sebi veoma brzo možemo razjasniti da li nam je produkcija testosterona dobra ili nije.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak