Booty Queen: Zanosna TV voditeljica uvijek izgleda odlično, obožava trening snage

Amanda je mnogima poznata kao Booty Queen

Ako ste u potrazi za novom fitness inspiracijom, neodoljiva Amanda vam može pomoći.

Amanda Latona je popularna fitness trenerica sa zanimljivom karijerom. Danas je poznata na svojim online profilima, te po svojim pojavljivanjima na televiziji. Ovo je njena priča:

Uspjeh

  • Amanda je osvojila mnoštvo nagrada na svojim takmičenjima
  • Ona je uspješna fitness trenerica
  • Model
  • Ikona na Instagramu
  • Pjevačica
  • TV voditeljica

Biografija

Amanda je rođena u Pittsburghu u Pennsylvaniji 1979. Međutim, njezina je prava priča započela tek nakon što se nekoliko godina kasnije preselila na Floridu.

1998. godine, s 18 godina, Amandina glavna strast bila je muzika. U to vrijeme bila je dio Floridskog benda "Innosense" - djevojačke grupe. Kako bi održavali imidž grupe, mentori su joj savjetovali da krene u teretanu. Vremenom je Amanda napustila bend, ali njena ljubav prema vježbanju je ostala.

Takmičenje

Amanda nije gubila vrijeme nakon završetka glazbene karijere. Odlučila je da se okuša u Bikini takmičenjima, te je na svom prvom takmičenju 2003 godine osvojila prvo mjesto. Ovo je bio početak uspješnog fitness putovanja.

Ikona u svijetu fitnessa

Amanda je osvojila mnoštvo nagrada u narednih nekoliko godina. Ona je osvojila više od 10 Bikini Pro nagrada i 4 pobjede na Olympiji. Njeno lice je često krasilo naslovnice poznatih fitness časopisa.

Kako ona vježba?

Amanda voli mijenjati svoju rutinu treninga. Jedan dan će raditi intenzivne treninge, dok će drugi dan imati lakše treninge. Ona također obožava supersetove, te često naglašava važnost odmora.

Amanda vježba pet puta sedmično, po dva puta dnevno. Kada se sprema za takmičenja, ona će još više povećati rutinu treninga.

Ishrana

Amanda jede čistu i cjelovitu hranu. Ona konzumira visokoproteinske namirnice s umjerenim udjelom ugljikohidrata. Kontroliše porcije, te broji kalorije i vodi računa o unosu makronaredbi. Na početku joj je bilo teško da se navikne na ovaj način ishrane, ali sada joj ovo dolazi prirodno.

Podijeli članak