Robert Lewandowski otkrio je tajnu zavidne forme u 33. godini: Ovako se hrani

Sa 33 godine Robert Lewandowski, napadač Bayerna, jedan je od najboljih nogometaša na svijetu.

Lewandowski i ove sezone briljira, a Poljak je otkrio tajnu njegove zavidne kondicije i sportskog duha, što ga čini najboljim na svijetu.

"Ako želim desert, jedem sat i pol nakon ručka ili pola sata prije", rekao je Robert Lewandowski, prenosi AS. "Ono što se događa u tvojoj glavi jednako je važno kao i ono što se događa tvojim nogama", dodao je Poljak.

O njegmu se puno brine i supruga Anna Lewandowski, koja je profesionalni fitness trener i nutricionista, pa se trudi da Bayernova zvijezda jede samo zdrave i kvalitetne namirnice, te da redovno trenira koristeći najbolje metode.

Lewandowski je iza Lionela Messija izabran za drugog najboljeg nogometaša svijeta. Njegova tržišna vrijednost procijenjena je na 50 miliona eura, a u Bayernu mu spremaju novi dovogodišnji ugovor prema kojem bi zaradio dodatnih 58 miliona eura.

Poljski nogometaš iz redova Bayerna odavno je izbacio iz upotrebe hljeb, šećer rijetko koristi i to samo u palačincima ili nekim kolačićima, a u potpunosti izbjegava kravlje i sojino mlijeko.

Ovako izgleda jedan dan dijete kod Roberta Lewandowskog. Ono što je jasno je da ne miješa previše različitih vrsta hrane.

Doručak: Zobena kaša

Ručak: Špageti od povrća, svježi sok od cvekle

Međuobrok: Palačinci ili smeđi kolač s čajom

Večera: Svježa riba ili meso

Podijeli članak