Navijačica dovela L'Oreal u nezgodnu poziciju

Prekinuta saradnja

Atraktivna navijačica Belgije koja je preko noći postala poznata zahvaljujući kadru kamere službenog prenosa meča Svjetskog prvenstva u Brazilu, te koja je rapidno dobila ugovor od čuvene kompanije L'Oreal, ipak neće ispuniti snove a sve zbog jedne fotografije.

Sedamnaestogodišnja Axelle Despiegelaere je postala jedna od glavnih tema svjetskih medija nakon ponude velikog L'Oreala, o kojoj smo pisali, a koji su želeći napraviti što bolju priču o njoj "pročešljali" kompletnu prošlost mlade Belgijanke, a jedna fotografija im je posebno zapala za oko.

Radi se o fotografiji sa safarija na kojoj nesuđeni model Axelle pozira sa ustreljenom antilopom. Da stvar bude gora, u statusu vezanom za fotografiju objavljenu na Facebook profilu je pisalo: "Lov nije pitanje života i smrti. Mnogo je važniji od toga... Ovo je bilo prije godinu dana, a danas sam spremna za lov na Amerikance", napisala je tada poznata navijačica, aludirajući na tada predstojeći meč Svjetskog prvenstva.

Sve to je dovelo kozmetičkog giganta u nezavidnu poziciju, pa su se iz L'Oreala odmah odlučili na prekid saradnje uz izdavanje saopštenja za javnost, u kojem stoji:

"Ne možemo komentarisati je li fotografija razlog prekida saradnje, ali možemo potvrditi da smo svjesni njenog postojanja. Ovom prilikom želimo kazati i da L'Oreal više ne testira svoje proizvode na životinjama, niti to čini preko posrednika".

Podijeli članak