Deset sportista koji bi mogli biti bodybuilderi

Najisklesaniji sportisti

Oni su plaćeni u milionskim iznosima, glavna preokupacija u životu su im treninzi i što bolje predstave na terenima, te su istovremeno u centru pažnje javnosti, koju uvijek mogu dodatno zaintrigirati dobro istreniranim tijelima i tako postati još prepoznatljiviji. Neki od njih su otišli i korak dalje, pa bi uz samo par kilograma mišića više mogli karijeru preorijentisati na bodybuilding.

1. Shannon Sharpe

Zvijezda NFL-a se odlikuje fantastičnim genetskim predispozicijama, koje su jedan od temeljnih faktora uspjeha u bodybuildingu. Bez sumnje, među svojim kolegama ima najbolju građu koja je po skladu prilično odskočila od sporta s kojim se bavi.

2. Laron Landry

Igrač američkog fudbala Laron Landry pravi je div poput većine drugih igrača sporta s kojim se bavi, ali prema predanosti vježbanju u teretani i jako zanimljivom izgledu koji je do sada uspio kreirati, uz dodatne pripreme bi mogao i na binu.

3. Dwight Howard

I zvijezde NBA lige sve više izgledaju poput akcionih junaka. Međutim, oni imaju prepreku više pred sobom, a to je visina, pa koji od njih uspije i na ogromnu visinu nabaciti toliko mišića da sve izgleda impresivno, taj je napravio pravi bodybuilding poduhvat. Dwight Howard je jedan od takvih.

4. Vernon Davis

Još jedan od NFL igrača koji se našao na ovoj listi. Jednostavno, američki fudbal je takav da igrači koji se bave ovim sportom, važe za možda i najspremnije sportiste na svijetu. Vernon Davids je sportista čije atletske sposobnosti su prepoznali čak i firme koje distribuiraju suplemente i koje su među njegovim sponzorima.

5. Nani

Ako je neko mislio da često dobro isklesani fudbaleri ne mogu imati nešto veću mišićnu masu koja bi se lagano mogla dotjerati i podići na viši nivo, tada bi trebalo vidjeti portugalskog asa Luisa Nanija.

6. Usain Bolt

Mišljenje da velika mišićna masa čini ljude sporim i smanjuje atletske sposobnosti sportista, postaje potpuno smiješno kada se vidi kako izgleda tijelo najbržeg čovjeka na svijetu Usaina Bolta. 

7. David Robinson

Još jedan od NBA košarkaša koji su uprkos ogromnoj visini uspjeli dostići sjajnu mišićnu građu je i 216 centimetara visoki David Robinson. Ovaj bivši osvajač NBA šampionata je na vrhuncu težio oko 107 kilograma, a po "izrezanosti" tijela je zapamćen i dan danas.

8. Martin St. Louis

Hokejaši se mogu obično pohvaliti masivnim nogama, a Kanađanin Martin St. Louis teško da ima jedan dio tijela koji zaostaje za drugim, pa je čak bio bez majice na naslovnicama magazina.

9. Aleksandr Karelin

Jedan od najboljih hrvača ikada, ruski je div Aleksandr Karelin. Sa visinom od 193 centimetra i težinom od čak 129 kilograma, predstavljao je pravo brdo mišića.

10. Gabe Kapler

I jedan bejzbol igrač se našao među sjajno isklesanim sportistima čija tijela nisu daleko od bodybuilderskih, a on je Gabe Kapler. Bio je on bez sumnje jedan od najbolje građenih bejzbol igrača u kasnim devedesetim, a visina od 188 centimetara i težina od 86 kilograma predstavljali su skoro pa savršen sklad.

Podijeli članak