Kako izbjeći probleme sa brijanjem: 5 savjeta

Olakšavanje procesa

Bilo da se radi o brijanju kod pripadnika jačeg spola, ili da se radi o izvođenju sličnog poduhvata od strane pripadnica ljepšeg spola, principi olakšavanja "druženja" s brijačem su uvijek jednaki. Bolno brijanje se itekako može izbjeći, samo ukoliko se ispoštuje određeni slijed pravila, a koji podrazumijevaju pripremu područja, brijača, te naravno zaštitu kože s ciljem da ostane zdrava i spremno dočeka ponavljanje procesa.

Oštrina brijača

Jasno je da kod ugodnosti brijanja najveći uticaj ima oštrina samog brijača. Stoga, kada se počne osjećati da su se žileti brijača istupili, ne treba čekati novo mučenje već treba uzeti novi. Treba znati, istovremeno, da svako brijanje nakon prvog sa jednim brijačem ostavlja sve veći prostor za djelovanje ostalih faktora spomenutih na ovoj listi, a posebno onih koji se odnose na samu pripremu "terena".

Skraćivanje dlačica prije brijanja

Jedan od najefikasnijih načina rješavanja problema bolnog brijanja. Jednostavno, posao odrađen makazama ili mašinicom u mnogome mogu olakšati i sam proces brijanja i učiniti ga ugodnijim.

Upotreba pjene i piling prije brijanja

Glavni faktor u olakšavanju brijanja i činjenja istog ugodnijim je korištenje pjene. Posebno je primjetna razlika ukoliko se brijanje ne počne automatski nakon nanošenja pjene, već se dozvoli protek kraćeg vremena. Koža tada postane mekša, a brijanje daleko lakše. To je faktički efekat pilinga, za koji opet postoje posebni preparati.

Brijanje u smjeru rasta dlake

Ako se često pojavljuje problem urastanja dlake, ali i veliko crvenilo nakon tretmana brijanja, onda bi promjena smjera brijanja mogla biti pravo rješenje. Samim tim što se ne mora pritiskati brijač, već neometano klizi niz dlaku, šanse za nastankom posjekotina su minimalne. Isto tako, i urastanje će biti svedeno na minimum. 

Njega kože nakon brijanja

Kako bi koža bila zdrava i čvrsta, te potpuno spremno dočekala naredno druženje s brijačem, poslije tretmana je treba namazati nekim od sredstava napravljenim za tu namjenu. Princip odabira je jednostavan, a to je da miris ne treba biti u prvom planu, već sam kvalitet i što zdravija baza na kojoj je proizveden.

Podijeli članak