Prirodni i jeftini: Najbolji savjeti za ljepotu

Jednostavni i brzi

Kozmetička industrija zarađuje pravo bogatstvo na težnji ljudi ka lijepim i što savršenijim izgledom, međutim, za cijeli niz skupih preparata optočenih neprirodnim sredstvima, moguće je pronaći zamjene upravo u svojoj kući, i to u nekim od najprirodnijih sastojaka.

Savjeti iz kućne radinosti su sve popularniji, posebno među pripadnicama ljepšeg pola, a neki od njih zaista daju vidljive efekte.

Soda bikarbona kao izbjeljivač

Izbijeliti zube je moguće vršenjem skupih tretmana kod stomatologa. Međutim, i u skoro svakoj kuhinji se nalazi sastojak koji isto to može izvesti u kućnoj radinosti, a radi se o sodi bikarboni. Jednostavno s treba oprati zube s njom umjesto paste, ili je tek pomiješati s pastom.

Med za ljepotu lica

Ukoliko se med iskoristi umjesto maske za lice, moguće je pokupiti beneficije direktno iz prirode, a one se ogledaju u antibakterijskim dejstvima meda na akne. Deset minuta stajanja meda na licu će biti sasvim dovoljno prije umivanja vodom.

Limunov sok za nokte

Mrlje nastale čestim korištenjem laka i na druge načine, sa noktiju je moguće ukloniti jednostavnim trljanjem soka od limuna, koji ima prodornu snagu dovoljnu da otkloni mrlje.

Podijeli članak