Stvari koje svi nekada potajno rade u teretani

Da budemo iskreni

Teretana kao specifična institucija, poput svake druge ima svoj bon ton, pravila ponašanja koja trebaju slijediti svi koji se nađu među spravama i ostalim ljudima koji imaju zajedničku želju da unaprijede svoju tjelesnu formu, poboljšaju kondiciju i na nenametljiv način izbace negativnu energiju.

Međutim, ljudska priroda je takva da svi često potajno rade neke "zabranjene" stvari. 

Promatranje nekoga kako izvodi određenu vježbu

Fantastično građeni momci čije tajne uspjeha treba iskopirati kako bi i sami napredovali, obično je razlog promatranja od strane druge osobe. Slučajevi u kojima osoba suprotnog spola vježba na spravi, nešto su što ne treba previše ni objašnjavati.

Provjeravanje forme u ogledalima i pravljenje selfie fotografija

Naporno i smiješno izgleda, ali u suštini svi koji trud, vrijeme, znoj i novac ulažu u vježbanje svog tijela, logično da vole vidjeti svoj napredak i zabilježiti ga fotografijom, htjeli to priznati ili ne.

Uzimanje većeg tega od potrebnog samo da bi djelovali jačima od osobe pored

Interesantno je koliko je prisutan takmičarski duh i među ozbiljnim ljudima koji to ne bi željeli priznati. Svako dobro zna kada je lično uzeo/uzela veći teg od idealnog samo kako bi nastao dojam jače osobe od one koja vježba pored.

Ostavljanje tragova znoja na spravi

Iako se u velikim fitnes centrima takvo ponašanje smatra krajnjom nekulturom, teško da postoji ijedna osoba koja nakon vježbanja nekada nije ostavila spravu prljavom.

Pričanje kako će idući obrok biti pažljivo odabran, a u stvari bude junk food

Snažnom osjećaju gladi nakon treninga teško se oduprijeti kada se pojavi mogućnost jedenja neke namirnice sa crne liste. Ipak, ona najbrže zasiti iako takav odabir obično znači i poništenje dobrih efekata odrađenog treninga.

Potpuna zaokupiranost gledanjem TV-a i zaboravljanje na trening

Dok je teretana mjesto gdje krajnje ozbiljno treba odraditi onih sat vremena, TV montiran pred spravama za kardio tokom nekih važnih događaja barem nekada je djelovao tako loše da je trening pao potpuno u drugi plan, tijelo se ohladilo, a redoslijed vježbi zaboravljen.

Gledanje u displej osobe na traci pored poredeći brzinu i vrijeme vježbanja

Smiješna strana takmičarskog duha često je prisutna na kardio spravama. Najzanimljivije je što svi to rade potajno, kako druga strana ne bi primijetila da se u stvari radi o takmičenju.

Ulaganje minimalnog napora kada je trener rekao da se krene maksimalnom snagom

Manjak volje i koncentracije, barem jednom je značio potpuno upropaštavanje vremena na treningu i krajnje "mlako" vježbanje daleko od napora koji vode do napretka. Trenuci u kojima trener i ostali ne obraćaju pažnju, pravi su za takvo nešto.

Puštanje vjetra i brza evakuacija iz tog dijela sale

Jedna od najvećih tabu tema koju svako drži za sebe, a vjerovatno da ne postoji na svijetu nijedna osoba koja barem jednom nije tako nešto napravila bilo gdje pa i u teretani gdje i stomak biva izložen velikim naporima.

Podijeli članak