Mr. Olympia vikend: Heath u pohodu na 6. titulu

Najveće BB takmičenje

Pred nama je najnovije izdanje najvažnijeg bodybuilding takmičenja na svijetu, čuvene Mr. Olympije koja će u Las Vegasu biti održana 52. put, te kao i svake godine okupiti samu elitu profesionalaca u izgradnji tijela podijeljenih u niz različitih kategorija, kako muških tako i ženskih.

Čak i uprkos tome što posljednjih godina sama pojava velikog Phil Heatha ubija svaku mogućnost ozbiljne neizvjesnosti o najboljem na svijetu, organizatori su i ovoga puta uspjeli prirediti više nego interesantan događaj koji će se s velikom pažnjom pratiti širom Planete.

Ponovo bez Kai Greenea

Sa ogromnom prazninom koja je nastala još prošle godine sa eliminisanjem Kai Greenea iz takmičenja, Mr. Olympia se morala suočiti i ove godine, tako da vjerovatno i najpopularniji bodybuilder današnjice ovoga puta nije ni želio da se pojavljuje među takmičarima.

Službeni razlozi za to nisu objavljeni, ali kako je čak tri puta bio viceprvak i ostao iza genetski nadmoćnog Heatha, te kako mu je zbog promocije sopstvene kompanije suplemenata čak i zabranjeno takmičenje godinu ranije, uopšte ne čudi odluka da čuveni "Predator" karijeru nastavi graditi bez izlazaka na najveće takmičenje.

Povratak čudesnog veterana Kevina Levronea

Čovjek koji je čak trinaest godina uživao status penzionisane legende bodybuildinga, ovog septembra je odlučio da Mr. Olympiju ne želi gledati iz publike ili na televizoru, te se na ogromno čuđenje cijelog svijeta našao na listi prijavljenih kandidata za takmičenje u kategoriji najvećih.

Ima 52 godine, izrezanih nešto više od 110 kilograma mišića i vitrinu punu medalja od kojih je najmlađa ona iz 2002. godine kada je bio drugi na istom takmičenju na kojem će se ovoga vikenda boriti protiv momaka koji su u najboljim godinama.

Upravo povratak Levronea i njegov obračun sa Heathom je predstavljen na svim naslovnicama takmičenja. Čini se da je upravo to ono što je trebalo da se skrene pažnja sa činjenice da ni ove sezone na bini neće biti majstora sa pletenicama.

Premijera Classic Physique kategorije i povratak korijenima

Svi ljubitelji bodybuildinga će se složiti da su takmičari "zlatne ere bodybuildinga" bili daleko najsimetričniji i najljepši za oko, te da je kompletan ovaj sport u posljednjih 20-ak godina otišao u pogrešnom smjeru. Baš zbog toga, ove godine i na najvećoj sceni će biti prikazana kategorija Classic Physique, ona koja ima zadatak da ispravi učinjene greške i vrati ljepotu u svijet bodybuildinga.

Momci koji su fenomenalno razvijeni i veliki, a opet ne preveliki i koji balansiraju između modela i takmičara "open" kategorije. Ukratko je to opis Classic Physiquea čije će takmičare na čelu sa Sadikom Hadžovićem biti više nego interesantno pogledati.

Podijeli članak