One su najzgodniji fitness modeli na Planeti

15 idealno građenih dama

Dok misice i modeli prvenstveno očaravaju ljepotom lica, ženski fitness modeli su dame koje ostavljaju bez daha kako ljepotom, tako istovremeno i tijelima koja ostavljaju bez daha, a koja konstantno pokušavaju što je moguće više približiti savršenstvu.

One su konstantno u treningu i tokom cijele godine vode brigu o tome da se hrane ispravno, kako bi idealno izgledale u svakom trenutku. U više nego teškom izboru, posebno se može izdvojiti 15 predstavnica ovog zanimanja za kojima žude muškarci širom svijeta.

Michelle Lewin - SAD

Vjerovatno i najpopularnija dama sa liste je Michelle Lewin. Amerikanka koja ima milione sljedbenika na društvenim mrežama, te čije su fotografije osvanule na naslovnicama nebrojenih magazina.

Svetlana Bilyalova - Rusija

Ruskinja Svetlana Bilyalova je djevojka koja izgleda identično kao fantazija najvećeg dijela muške populacije. Njeno tijelo ostavlja bez komentara, a ljepote lica bi se mogle postidjeti i najpoznatije holivudske glumice. 

Alice Matos - Brazil

Brazilke su širom svijeta poznate po svojim genetskim predispozicijama kojima mogu zahvaliti na specifičnim pozadinama. Alice Matos je također jedna od takvih, ali ona je svoje atribute čučnjevima i ostalim vježbama dovela do perfekcije. Također se okušala u više navrata i na takmičenjima, gdje je osvajala najsjajnija odličja.

Jenna Renee Webb - SAD

Još jedna fascinantna djevojka, američka je fitness ljepotica Jenna Renee Webb. Javnosti je poznata i po vezi sa UFC borcem Travisom Browneom, nakon koje prepoznatljivost gradi isključivo preko svog dosta praćenog Instagram profila, te pojavljujući se na naslovnicama magazina.

Tana Ashlee - SAD

Model i fitness blogerica koju samo na Instagramu prati preko milion i pol ljudi, pored karijere fitness modela, svojim savjetima pomaže i drugima da dostignu top formu. 

Lais Deleon - Brazil

Još jedna Brazilka na listi je i Lais Deleon, djevojka koja svojom ljepotom i tjelesnom formom očarava ljude i mnogo dalje od njene domovine. Pored svih ostalih poslovnih strana, baza od milion fanova na Instagramu joj sama po sebi omogućuje dobru zaradu i konstantno povećanje baze fanova.

Sendi Skopljak - Švedska/BiH

Rođena Mostarka sa adresom u švedskom Geteborgu, danas je jedna od najpopularnijih fitness blogerica na svijetu. Poznata je po svojoj idealnoj liniji i isklesanom tijelu, ljepoti i dugoj plavoj kosi. I ona se polako bliži dostizanju milionske baze fanova na Instagramu.

Cally Clarice - SAD

Još jedna od ovisnica o tegovima i vježbanju, živi je dokaz da pripadnice nježnijeg spola u teretani neće postati "prevelike i prenabildane" kako većina u neznanju misli, već samo zgodnije i privlačnije. Cally Clarice je još jedna u nizu djevojaka koje žive i zarađuju zahvaljujući svom fenomenalno dotjeranom tijelu i prirodnoj ljepoti.

Meredith Mack - SAD

Meredith Mack je djevojka koja se najbolje osjeća na bini, gdje su joj nastupi i pobjede u kategoriji "bikini" i donijeli prepoznatljivost širom svijeta. Model je i fitness trenerica osobama koje uz profesionalnu pratnju žele brzo dostići svoje fitnes ciljeve.

Paige Hathaway - SAD

Sa skoro četiri miliona fanova na najpoznatijoj društvenoj mreži za dijeljenje fotografija, Paige Hathaway je pravi celebrity fitness model. Kreator je PHFit programa, te jedan od jako traženih ženskih fitnes savjetnika.

Caitlin Rice - Kanada

Kanađanka koja je već dugi niz godina posvećena fitnessu, svoje tijelo je dovela do nivoa u kom zarađuje ogroman novac samo na savjetima kako da drugi dostignu dio njenog izgleda.

Jessica Arevalo - SAD

Osim što radi kao personalna fitness trenerica, Jessica Arevalo se ne boji nadmetanja i sa drugim djevojkama, pa se često može vidjeti i u svojstvu takmičarke na bini. Ima ogromnu bazu fanova, od kojih je samo na Instagramu prati 2,2 miliona osoba.

Kerry Hayes - SAD

Samim tim što se može pohvaliti sa IFBB Pro kartom, dovoljno govori o znanju Kerry Hayes o bodybuildingu i fitnessu. Ova profesionalka je faktički pravi majstor svog zanata, koja istovremeno bez teksta ostavlja svojim izgledom a posebno pojavom u bikiniju. Tako to rade profesionalci!

Sarah Stage - SAD

Dama koja fascinira svojim izgledom, ništa manje ne očarava ni svojim uspjesima paralelno ostvarenim uz karijeru fitness modela. Pisac je jedne od rekordno prodavane knjige, a ni to što je nedavno postala majka, nije je spriječilo da i dalje svojim izgledom predstavlja uzor mladim djevojkama.

Amber Dawn Orton - SAD

Fitness takmičarka i buduća majka Amber Down Orton, ne samo da pažljivo prati, bilježi i druge savjetuje na putu kroz svoju cijelu karijeru, već se upustila i u praćenje cijelog proces trudnoće, od koje je najveći dio provela također u treningu. Nakon što se porodi i tijelo vrati u staru idealnu formu, nema sumnje da će postati još cjenjeniji fitness stručnjak koji iz svog iskustva zna šta žene sve prolaze na putu ka majčinstvu i šta im je potrebno za idealan izgled nakon toga.

Podijeli članak