Modeli sa golf palicom: 10 najzgodnijih golferica

Golf ljepotice

Poznat kao najskuplji, ali i najplaćeniji sport, golf je specifičan sport karakterističan za najrazvijenija društva svijeta. Pored svih prirodnih ljepota koje krase okruženja u kojima se on igra, može se pohvaliti i sa nekoliko prelijepih dama koje su prave majstorice sa golf palicom. 

10. Melissa Reid

Dvadesetdevetogodišnja Engleskinja Melissa Reid, aktivna je u profesionalnom golfu od 2007. godine. Do sada ima pet profesionalnih pobjeda, ali i niz editorijala za magazine ljepote.

9. Michelle Wie

Koreansko - američka profesionalna golferica Michelle Wie, sa svega 10 godina se uspjela kvalifikovati sa USGA amatersko prvenstvo, a danas je jedna od takmičarki LPGA Toura.

8. Cristie Kerr

Američka profesionalna golferka sa 18 pobjeda na velikim LPGA turnirima, uljučujući i dva najveća turnira. Radi se o atraktivnoj dami koja je do sada samo na takmičenjima zaradila preko 15 miliona dolara.

7. Christel Boeljon

Holandska golferka punog imena Christel Wilhelma Boeljon, trenutno nastupa na Evropskom turniru za dame, te je i takmičarka sa pravom nastupa na LPGA turnirima.

6. Jessica Korda

Mlada 23-godišnja golferica češkog porijekla rođena u SAD-u, od 2011. godine i sticanja prava nastupa na LPGA Touru, upisala je četiri profesionalne pobjede.

5. Paula Creamer

Paula Caroline Creamer je američka golferka sa 12 osvojenih turnira u svojoj karijeri, uključujući od toga i 10 LPGA Tour susreta. Trenutno je druga golferka svijeta.

4. Natalie Gulbis

Profesionalna američka golferka koja također nastupa na LPGA turnirima, korijene vuče iz Latvije, što uvijek s ponosom podsjeća.

3. Lexi Thompson

elika golferska zvijezda Lexi Thompson, pored fantastičnog izgleda kojim plijeni pažnju, sa samo 12 godina se uspjela kvalifikovati za U.S. Women's Open, a profesionalka je postala sa 15 godina.

2. Sydnee Michaels

Golferica koja od 2012. godine nastupa na velikom LPGA Touru. Do sada ima dvije profesionalne pobjede na turnirima.

1. Sandra Gal

Njemačka predstavnica na LPGA Touru od 2008. godine Sandra Gal, zbog golfa se preselila u SAD, gdje je ostvarila i svoju jedinu pobjedu na profesionalnim turnirima.

Podijeli članak