Oni su najbolje odjeveni fudbaleri

Milioneri sa stilom

Imati sportski građeno tijelo bez grama masnih naslaga i ogroman račun u banci, ne znači obavezno i imati izgled za kog kritičari neće imati prostor za davanje negativnih kritika. Stoga se može reći da je posjedovanje dobrog stila određena vrsta dara.

U tom pogledu, u svijetu fudbala nekoliko velikana se u potpunosti izdvaja u odnosu na ostatak kolega.

10. Raul Meireles

Fudbalski hipster Raul Meireles, uvijek svojim izgledom privlači posebnu pažnju i daje dojam čovjeka sa specifičnim stilom. Bivši igrač Chelseaja, Liverpoola i niza drugih klubova, često može biti viđen u smjelim ali kombinacijama koje imaju stila.

9. Gerard Pique

Čuveni stub odbrane Barcelone i reprezentacije Španije Gerard Pique, obično je sportista i ujedno javna ličnost koja se drži jednostavnih, ali stilski istančanih stvari. Sa savjetima svoje ljepše polovine Shakire ili bez njih, Pique je tako još prije šest godina bio zaštitno lice kampanje Manga, ali i lice koje se našlo na naslovnicama brojnih magazina.

8. Danny Welbeck

Napadač Arsenala i reprezentacije Engleske Danny Welbeck, momak je koji dosta brine o svom stilu odijevanja, a tabloidi su čak pisali o tome kako angažuje profesionalnog stilistu da mu nabavlja odjeću. Bilo kako bilo, 3,9 miliona funti godišnje plaćeni igrač u prosjeku, osoba je od koje se dosta toga može naučiti o stilu odijevanja.

7. Michael Essien

Bivši dugogodišnji član tima londonskih Plavaca Michael Essien, Ganac je sa jako dobrim stilom kog je izgradio živeći u različitim sredinama i velikim metropolama. Nakon Bastije i Lyona, podsjetimo da je bio građanin Londona, Madrida, Milana, te na koncu Atine.

6. Didier Drogba

Još jedan velikan Chelseaja, ovoga puta vjerovatno i najveći kog je ovaj klub ikada imao. Dider Drogba, uvijek je bio čovjek sa specifičnim stilom kog je sam izgradio. Tokom skoro cijele karijere je nosio frizuru samo njemu svojstvenu i onu koja mu doista stoji odlično. I što se tiče odijevanja Bjelokošćanin je bio i ostao ikona stila. Čak je i jedan od rijetkih fudbalera koji su lansirali svoju liniju donjeg veša.

5. Samuel Eto'o

Dugo vremena najplaćeniji fudbaler na svijetu Kamerunac Samuel Eto'o, osoba je koja je i u svijetu fudbala uspjela spojiti fascinantnu karijeru punu odličnih transfera, sa masno naplaćenim godinama zalaska karijere, prvenstveno od strane ruskih milijardera. Uz sve to, nekadašnja zvijezda Barcelone je pokazala da bogatstvo zna iskoristiti i s velikim stilom odabrati odjeću za izlaske u javnost.

4. Xabi Alonso

Vjerovatno jedan od najvećih fudbalskih kulera. Španac Xabi Alonso, osoba je čiji konkretni rad na terenu se nikada nije vidio kroz pojedinačne statistike, ali koji je godinama nosio igru cijele ekipe Liverpoola, Real Madrida, a kasnije i Bayerna. Uz sve to, Alonso je i u "civilu" konstatno održavao lekcije javnosti šta znači imati dobar stil. 

3. David Beckham

Nijedna tema koja povezuje stil i fudbal, ne može proći bez pomena slavnog Davida Beckhama. U stvari, on je prvi igrač koji je uspio objediniti fudbal i šou biznis, čemu veoma decidno svjedoči njegova zarada koja se zadržala skoro na istom nivou i nakon karijere, kao i dok je aktivno igrao. Beckham je i kao model jednako uspješan kao i fudbaler, pa bi bilo lakše navesti za koju veliku modnu kompaniju nije radio reklamne kampanje. Njegovo skoro svako pojavljivanje u javnosti kreira nove modne trendove muškaraca širom svijeta.

2. Andrea Pirlo

Ako je Xabi Alonso jedan od najvećih fudbalskih kulera, onda je Andrea Pirlo najveći. Kompetan životni stil, pa tako i stil odijevanja ove legende je jednostavan, moderan i jednostavno - stil Andee Pirla.

1. Alex Song

Kamerunac Alex Song, fudbalski je Kanye West, koji čini se da više energije ulaže u detaljan odabir odjeće u kojoj će se pojaviti u javnosti, nego na sam fudbal kao svoje primarno zanimanje. U svakom slučaju, nije to ovom veznjaku puno smetalo da napravi veliku karijeru u kojoj je godinama nosio dresove Arsenala, pa kasnije čak i Barcelone. Tokom 2014. godine predstavio je svoj brend odjeće pod nazivom "Systeme TCHAKAP", koji je veoma brzo postao velika stvar. U odjeći s njegove strane dizajniranoj kasnije su viđane kolege fudbaleri Neymar,  Messi, Dani Alves, muzičar Drake i mnogi drugi.

Podijeli članak