Impresivni Saša Drašković apsolutni prvak BiH

Prvenstvo BiH Sanski Most

Tokom vikenda koji je iza nas, u Sanskom Mostu je održano Prvenstvo Bosne i Hercegovine u bodybuildingu, koje bilo ujedno i 18. održano zaredom. Gradska dvorana je bila ispunjena posjetiocima koji su imali priliku vidjeti impresivna izdanja isklesanih momaka koji su u ovaj krajiški gradić došli samo s jednim razlogom - da se bore za najsjajnija odličja bh. bodybuildinga.

Izaći kao pobjednik pobjednika, pošlo je za rukom dobro poznatom velikanu iz Bijeljine Saši Draškoviću, koji se nakon osvojene titule apsolutnog šampiona u srbijanskoj Jagodini, dan kasnije spustio do Sanskog Mosta i tamo ponovio isto osvojivši zlato u svojoj 90+, a zatim i u apsolutnoj kategoriji.

Sličan zlatni vikend je imao i Mirnes Husanović, koji je u svojoj kategoriji također nakon Jagodine oko vrata zasluženo dobio i zlatnu medalju sa Prvenstva BiH.

Bodybuilding classic je donio još niz veoma interesantnih okršaja, a kao pobjednici su iz podkategorija do 180 cm  i iznad 180 cm, izašli Meldin Zimić i Leo Zovko

Što se tiče Physique kategorije, zlato na državnom nivou je odbranio Dženan Kajtaz (+178cm). U ženskim kategorijama, Lejla Delalić je ponovo bila zlatna u Fitness bikini kategoriji do 168 cm.

U juniorskoj konkurenciji, iznad 75kg je slavio Senad Avdić.

Prvenstvo BiH u bodybuildingu je održano u organizaciji Bodybuilding saveza Federacije BiH i tehničkoj organizaciji bodybuilding kluba “Fikret Hodžić” iz Sanskog Mosta. Za kraj, dodajmo i to da je kao apsolutni prvak države Saša Drašković dobio nagradno ljetovanje u Grčkoj, ali je bijeljinski bodybuilding guru nagradu prepustio svom najvećem konkurentu u apsolutnoj kategoriji Mirnesu Husanoviću, kom se upravo i ispriječio u pokušaju da osvoji dvostruko zlato.

Podijeli članak