Top 10 najuticajnijih fitness zvijezda na Planeti

Lista čuvenog Forbesa

Svjedoci smo drastičnog rasta popularnosti fitnessa u svijetu, kao i sve većeg broja planetarno poznatih osoba koje su kroz vježbanje i kvalitetnu ishranu postale zvijezde sa milionima poštovaoca širom svijeta. Čuveni magazin Forbes se pozabavio upravo s ovim zvijezdama modernog doba, objavivši listu od 10 najuticajnijih kroz društvene mreže.

10. Rachel Brathan (@yoga_girl)

Dvadesetosmogodišnja Šveđanka sa 2,1 milionom pratioca, snagu društvenih mreža je shvatila još prije četiri godine kada je krenula njena prodaja časova joge. Danas samo sa jednom objavom na Instagramu Rachel Brathan inkasira 25.000 dolara, te je Forbes postavio na deseto mjesto najuticajnijih fitness zvijezda.

9. Natalie Jill (@nataliejillfit)

Iako ova četrdesetpetogodišnjakinja ima "samo" pola miliona pratilaca na Instagramu, veoma je cijenjena osoba u svijetu fitnessa. Natalie Jill je autorica raznih materijala sa tematikom fitnessa, od knjige, DVD snimaka, pa sve do aplikacije za pametne telefone.

8. Lyzabeth Lopez (lyzabethlopez)

Kanađanka koja je sa 26 godina krenula potpuno posvećeno u svijet fitnessa, danas, deceniju kasnije, vlasnica je fitness klubova i online trenerica sa preko dva miliona pratioca širom Planete.

7. Simeon Panda (@simeonpanda)

Jedno od samo dva muška imena na listi kreiranoj od strane dobro upućenog Forbesa, ime je impresivnog Simeona Pande. Ovaj impresivno građeni fitness model i trener, praćen je od strane više od 3,1 miliona ljudi, sa objavama koje upisuju preko 600.000 pregleda. Sve to mu je omogućilo da ima ogroman uticaj u svom poslu, te da izvlači impresivnu finansijsku korist. Vlasnik je i sopstvene linije sportske odjeće.

6. Cassey Ho (@blogilates)

Tridesetogodišnja Cassey Ho, nije ni sanjala da će njena popularnost u toj mjeri premašiti krug polaznika njenih časova kojima je i snimila prve videe sa prikazima kako ispravno vježbati. Danas je prati 1,3 miliona osoba širom svijeta, a biznis je uz YouTube i Instagram širila i na pisanje knjiga, snimanje DVD-eva, te lansiranju linije odjeće i opreme.

5. Joe Wicks (@thebodycoach)

Uz Pandu, druga uticajna fitness zvijezda koja je na Forbesovoj listi branila čast muške populacije u ovom poslu. Joe Wicks je za razliku od većine svoj put izgradio osvajajući publiku na Twitteru, kojoj je pomagao da smršaju i dovedu se u pravu formu. Njegovi programi su bazirani na kvalitetnoj ishrani i intenzivnim 15-minutnim treninzima, a on i njegov brend "Body Coach" smo na Instagramu prati 1,8 miliona ljudi.

4. Michelle Lewin (@michelle_lewin)

Dobro poznata planetarna fitness zvijezda Michelle Lewin, na Instagramu ima čak 10,3 miliona pratilaca i pored zarade od čak 10.000 dolara po samo jednom postu, razvija i sarađuje sa brojnim fitness  brendovima koji kao i ona osvajaju svijet.

3. Emily Skye (@emilyskyefit)

Tridesetdvogodišnja Australka, shvatila je još prije šest godina da kroz društvene mreže može steći ogromnu popularnost i tako zaraditi velike novce. Danas ima armiju od 2 miliona poštovalaca i pratilaca njenog rada, liniju kozmetike, aplikaciju za pametne telefone i naravno - jako cijenjene trening programe.

2. Jen Selter (@jenselter)

Djevojka iz New Yorka Jennifer Selter, sa samo 23 godine je došla već do druge pozicije najuticajnijih zvijezda fitnessa na društvenim mrežama, te je kao takvu prepoznao i sam Forbes. Sa svojim izvanrednim istreniranim tijelom i sjajnim fotografijama, skupila je više od 11 miliona pratilaca širom svijeta. Kasnije je napravila još nekoliko profila preko kojih također ima dodatnu višemilionsku publiku.

1. Kayla Itsines (@kayla_itsines)

Prva i najuticajnija fitness zvijezda prema mišljenu stručnjaka Forbesa, Australka je Kayla Itsines. Ima 25 godina i već sada je vlasnica cijelog fitness carstva koje joj je samo u 2016. godini donijelo 20-ak miliona dolara! Na Instagramu, koji je samo dio njenih javnih nastupa, prati je 6,8 miliona osoba.

Podijeli članak